Haber-Metin HARIKÇI

Adıyaman Muhtarlar Federasyonunu ziyaret eden İçişleri bakanı Süleyman Soylu’ya Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç eşlik etti. 

MUHTARLARIMIZI HAKETTİKLERİ KONUMA GETİRDİK 

AK Pati döneminde yapılan iyileştirmeler sayesinde Muhtarlık müessesesinin hak ettiği yere geldiğini dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; “Son yıllarda milletin evi olan külliyede muhtarlarımızı ağırlayan sayın Cumhurbaşkanımız, her fırsatta biz bu zamana kadar muhtarlarımızla yol yürüdük, bundan sonra da onlarla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz diyerek muhtarlarımıza ne kadar önem verdiğini ortaya koymuştur. Muhtarların en büyük sıkıntılarından birisi olan SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlarken, muhtar maaşlarında da ciddi artışlar yaptık. Tek tip kimlik belgesinden silah ruhsatı harcına kadar pek çok konuda muhtarlarımızın taleplerinin hayata geçirilmesine vesile olduk. İhtiyaç duyulan yerlerdeki uygun kamu arazileri üzerinde muhtarlık binaları yapılmasının yolunu açtık. Böylece muhtarlık müessesesinin zaten hakkı olan konuma gelmesini temin ettik. Kısacası hükümetimiz tarafından yapılan iyileştirmeler sayesinde muhtarlarımızı da hak ettikleri konuma getirdik.” Dedi. 

ADIYAMANLI MUHTARLARIMIZA YAKIŞIR BİR FEDERASYON KURULMUŞ 

Adıyaman’da Muhtarlar Federasyonun kurulmuş olmasından mutlu olduğunu dile getiren içişleri bakanı Süleyman Soylu; “Adıyaman’da düzenlenen güvenlik toplantısına katıldık. Milletvekilimiz Ahmet Aydın'ın toplantı sonrası muhtarlarımız sizi bekliyor, Federasyon kuruldu ziyaret eder misiniz dediğinde, bizde seve seve muhtarlarımızla olmak istediğimizi ifade ettik. Toplantı bitiminde Adıyaman’da Abdukadir Geylani Taş başkanlığında kurulan Adıyaman Muhtarlar Federasyonumuzu ziyaret ettik. Değerli başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve Değerli muhtarlarımız bizleri çok güzel bir şekilde karşıladılar. Muhtarlarımızın hepsini dinleme fırsatı bulduk. Federasyon başkanı Abdulkadir Geylani Taş bize Adıyaman’da görev yapan muhtarlarımızın muhtarlık binası ihtiyacı olduğunu iletti. Adıyaman’da bulunan 33 Mahalle muhtarımıza ve yeni kurulan Adıyaman Muhtarlar Federasyonunun hizmet binasına kavuşturulması için elimizden geleni yapacağız. Demokrasimizin kılcal damarları olan muhtarlarımız için ne yapsak azdır. Bizleri burada en güzel şekilde ağırlayan Adıyaman Muhtarlar Federasyonu başkanımız Abdulkadir Geylani Taş’a, Yönetim kurulu üyelerine ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYESİNDE MUHTARLARIMIZ ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR 

İçişleri bakanı Süleyman Soylu’yu Adıyaman’da ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getiren Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş; “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde muhtarlarımız yeniden gerçek kimliğine kavuşmuş, hak ettiği değeri görmeye başlamıştır. Bizler devletimiz ile milletimiz arasında köprü vazifesi gören kişileriz. Bunun farkında olan sayın Cumhurbaşkanımız defalarca biz muhtarları külliyede ağırlayarak muhtarlara ne kadar önem verdiğini ortaya koymuştur. Aynı şekilde İçişleri bakanımız Süleyman Soylu’da bugün olduğu gibi her zaman muhtarlarımızın yanında olmuş her türlü desteği sağlamıştır. Milletvekilimiz Ahmet Aydın aracılığı ile kendisini federasyon binamıza davet ettik, yoğun programına rağmen bizleri kırmayıp derneğimize hayırlı olsun ziyaretinde bulundu, muhtarlarımızın sorunlarını dinledi. Muhtarlarımızın muhtarlık binasına ihtiyaç olduğunu ilettiğimizde hiç düşünmeden ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etmesi bizleri mutlu etmiştir. Bu vesileyle bizlerin yeniden gerçek kimliğimize kavuşturulmasını sağlayan başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri bakanımıza teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımız sayesinde Altın çağını yaşayan muhtarlar her zaman Her yerde reisimizin emrinde ve yanındayız. Hayalimiz olan bir ziyaret gerçekleştiren yiğit gözü pek içişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’yu Federasyon binamızda ağırlamak bizlere dünyaları vermiştir.” Dedi.