Haber-Metin HARIKÇI

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü 3. Sınıf öğrencisi Şevket Kiracı Antalya Diploması Formunda yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi; “Diplomasiyi yeniden kurgulayacaksak önce diplomasinin tezahür ettiği kurumları kurgulamamız gerektiğine inanıyorum. Zira Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir düzende adalette, ekonomik kalkınmada, sosyal eşitlikte ve en temel insani değerlerde hiçbir sorun yaşanmayacağı düşüncesindeyim.

Dünya üzerinde meydana gelen ve insani değerleri hiçe sayan sükûnetli havayı bozan durumlar en öndeki saftan en gür sesle sadece bir eleştiri değil, aynı zamanda bir gelişim metodu da sunan bir ülke durumundayız. Ve biz gençler olarak bu metodun da sonuna kadar destekçisiyiz. Bu metod tüm dünya devletlerinin söz sahibi olabildiği bir yapı tesis etmektedir. Böyle bir yapı oluştuğunda dünya barışında büyük bir artış gerçekleşecektir. Çünkü bu yapı da çok kültürlü ve çok kutuplu bir düzen hakim olacaktır. Bu dünya hepimizin dünyasıdır birkaç imtiyaz sahibi ülkenin dünyası değildir”

ÜLKEM VE CUMHURBAŞKANIMIZ İLE BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUM

Antalya Diplomasi Forumu’nun sadece Türk diplomasisine değil, bölge ve dünya diplomasisine de bir fikir ortamı sunduğunu dile getiren Adıyamanlı öğrenci Şevket Kiracı; “Kurumsallaşması ve diplomasi alanında referans gösterilen bir diyalog platformu olması hedefiyle geçen yıl ilki düzenlenmişti. Bu yıl ise, 'Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak' temasıyla ikincisi düzenlendi. Antalya Diplomasi Formunda bu yıl da devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, uluslararası platformların liderleri, dünyanın dört bir yanından siyasetçi, önde gelen akademisyen, düşünür, kanaat önderi, diplomat, iş insanları ve çok sayıda gazeteci bir araya geldi.

Önemli etkinliğin ilk gününde çok büyük heyecan duydum. Salona baktığımda çok duygulandım, gözüm yaşardı. Ülkemle, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la bir kez daha gurur duydum. Rabbim ülkemize zeval vermesin. Türkiye bu etkinlikle bir kez daha dünyaya şunu göstermiştir, Türkiye Dünya’nın Sigortası konumunda bir ülkedir. Benim bu muhteşem foruma katılmama vesile olan rektörlüğümüze teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu