Ankara’da düzenlenen Okul Sporları Bilardo Türkiye şampiyonasında Adıyaman’ı temsilen katılan 8 sporcudan iki bayan sporcu Çeyrek finale yükselme başarası gösterdi.

Son yıllarda bayan sporcuların Bilardo sporuna ilgi gösterdiğini belirten Bilardo Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Yağar; “21-24 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen okul sporları Türkiye şampiyonasına ilimizi temsilen Adıyaman spor lisemizden 4 erkek, 4 bayan olmak üzere 8 sporcu katılım sağladık. Sporcularımız bilardoya neredeyse yeni başlayacak bir seviyede olmalarına rağmen azmettiler ve yapmış olduğumuz antrenmanlar sayesinde kendilerini geliştirdiler. Özellikle bayan öğrencilerimizin mücadelesi görülmeye değerdi. Aramıza yeni katılan ve kısa bir zamanda şampiyonaya hazırlanan iki bayan sporcumuzdan Rabia Doğan ve Tuğba Kılınç Türkiye şampiyonasında çeyrek finale kadar yükselerek ilimizin gururu olmuşlardır.

Bundan sonrada önümüzdeki seneye daha güzel hazırlanarak kupayla dönmeyi hedefliyoruz. Bu yarışmada her zaman yanımızda olan desteğini esirgemeyen spor lisesi idarecilerimizden Bekir Sönmez ve Mehmet Fatih Bilgiç hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile milli eğitim müdürlüğümüzden diğer illerde olduğu gibi okullara en az 2 adet bilardo masası alıp gençlerimizi bilardo sporuna yönlendirmeleri ilimiz adına faydalı olacağı kanaatindeyim. Türkiye şampiyonasına katılan sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki turnuvalarda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.