Safra yolları, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan ERCP işlemi, iki hastaya uygulandı.

Gastroenteroloji Uzmanları Dr. Hüseyin Kaçmaz, Dr. Ali Rıza Çalışkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen uygulama sonucunda safra kanalında taş bulunan 61 yaşındaki Sultan Şimşek ve 44 yaşındaki Nedim Tuluk isimli iki hasta sağlığına kavuştu.

Uzman Dr. Kaçmaz “Pratik ve İleri Düzey Bir Uygulama”

ERPC işlemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Kaçmaz, bu işlemin Türkiye genelinde belli sayıdaki merkezde yapıldığını söyledi.

Kaçmaz “ERCP, Safra yolları, karaciğer ve pankreas bezinin bir takım hastalıklarında tanı ve tedavisinde kullanılan ileri düzey bir yöntemidir. Endoskopik olarak gerçekleştirilen bu işlemde, ameliyata gerek kalmadan hastanın safra yollarına girilerek müdahale edilebilmektedir. Safra yollarında taş bulunan iki hastamızın da safra yollarını temizleyerek başarılı bir işlem gerçekleştirdik. Hastalarımızı servise alarak takibine devam ediyoruz. Bu ameliyatın hastanemizde gerçekleştirmesinde büyük emekleri olan Başhekimimiz Doç. Dr. Fatih Doğan ve hastane yönetimimize teşekkür ederim” dedi.

Başhekim Doğan “Sağlık Alanında Bölgeye Hitap Ediyoruz”

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, ERPC işlemini gerçekleştiren ekibe teşekkür ederek “Hastanemiz ilk ve yeni uygulamalara her gün bir yenisini ekliyor. Modern tıbbi teknoloji cihazlarımız ile tüm branşlarda başarılı ameliyatlar yapmaktayız. Uzman hekimlerimiz ve deneyimli sağlık çalışanları ile birlikte sadece ilimize değil bölgemize ve diğer illerden gelen hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmaktayız. Endoskopik Retrograd Kolanjio-Pankreatografi (ERCP) işleminin ilimizde yapılabilmesi için büyük emekler sarf ettik. İlimizde ilk defa iki hastamıza ERCP işlemi başarılı bir şekilde uygulandı. Gastroenteroloji Uzmanlarımız Dr. Hüseyin Kaçmaz, Dr. Ali Rıza Çalışkan ve ekibini tebrik ediyor, hastalarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Rektör Turgut “Önemli Bir Merkez Haline Geldik”

Adıyaman eğitim Araştırma Hastanesi Endoskopi Ünitesinde incelemede bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise, Adıyaman’ın sağlık alanında önemli bir ivme kazandığını belirterek, “İlimiz, sağlık alanında önemli işlem ve uygulamaların gerçekleştirildiği bir merkez haline geldi. Bu anlamda sınırlarımızı aşarak bölgeye hitap etmeye başladık. Hatırlanacağı gibi daha önce Cochlear İmplant (Biyonik Kulak) ve Minimal İnvaziv (Küçük Kesi) tekniği ile ilk açık kalp ameliyatları yapılmıştı. Bugün de Gastroenteroloji Uzmanlarımız tarafından Endoskopik Retrograd Kolanjio-Pankreatografi (ERCP) işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Ayrıca göze yapılan Kornea naklinde de ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir merkez haline geldik. Bu güzel ve önemli çalışmaların devamını temenni ediyorum. Bu anlamda hekim arkadaşlarımızı ve yardımcı sağlık personelini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.