Güneydoğum Derneğinin davetlisi olarak Adıyaman’a gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, merkeze bağlı Atakent Köyünde köylülerle birlikte fidan dikimi yaptı.

Düzenlenen Fidan dikim etkinliğine Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Orman ve DSİ Bölge Müdürleri, 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, 24. Dönem Muğla Milletvekili Ali Boğa, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, Adıyaman Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ve Atakent Köyü halkı katıldı.

Ormancılığın önemine dikkati çeken Bakan Yardımcısı Tüfekci, şu ana kadar 52 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını kaydetti.

Sadece 2017 yılında Adıyaman genelinde 8 milyon 8 bin fidan dikimi gerçekleştirdiklerine işaret eden Tüfekci, "2018'de aynı faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. 2023 hedeflerimizden bir tanesi de dünyadaki kişi sayısı kadar yani 7 milyar civarında fidanı toprakla buluşturmak. Şu an 4 milyar fidana doğru gidiyoruz. İnşallah adım adım bunu genişleteceğiz. Bir barajımız bitti. Yine 7 barajımız planlama-projelendirme aşamasında. 37 dere ıslahını bitirmiş bulunuyoruz. Yine güneş enerjisi projelerimizle alakalı çalışmalarımız var. HES projelerinde de Adıyaman'da önemli projeler uygulamaya geçti. Atatürk Barajı'nın büyük bir kısmının Adıyaman sınırları içerisinde bulunması da bizim Adıyaman'a olan ilgimizi artırıyor” dedi.

Ağaçlandırmanın öneminden bahseden Bakan Yardımcısı Tüfekçi, “Burada bademin ciddi anlamda kendisini gösterdiğini ve bölgede tercih edildiğini gördüm. İnşallah bademin tescillenmesi anlamında elinizi çabuk tutarsınız. Badem üretiminde Adıyaman şu anda ilk sıralarda yer alıyor, bunun teşviki gerekiyor, bizler de zaten teşvik ediyoruz. Başlatmış oldukları projeyle hem kadınlarımıza kazanç kapısı oluşturulmaya çalışmaları, hem da toprağı yeni fidanlarla buluşturmalarından dolayı Güneydoğum Derneği başkanı Duygu Sucuka ve ekibine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni fidanları toprakla buluşturmanın sevincini yaşadıklarını belirten Güneydoğu Derneği Başkanı Duygu Sucuka; “Bu çalışma için Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Sayın Harun Tüfekçi’yi davet etmiştik oda yoğun programına rağmen Adıyaman’daki etkinliğimize katıldı. Dört yıldır Adıyaman’ın merkez köyleri Akpınar, Bebek ve Ovakuyucak’ta sürdürmekte olduğumuz, “Kırsalda Kadına Kazanç Kapısı” (4K) adlı projemiz için bir kez daha ağaç dikmeyi planlamıştık. Atatürk Barajı Havzasına dikilmekte olan gelir getirici meyve ağaçlarının bir kısmının köylü kadınlara verilmesi ve böylece köydeki kadına bir kazanç kapısı açılmasını savunduk ve savunuyoruz. Dernek olarak yaptığımız çalışmaların sosyo-ekonomik temelde ve terörle kökten mücadele anlamı taşıdığını her yerde her daim belirttik. Bugüne kadar Güneydoğu’nun tüm illerinde, bazı ilçelerinde, köylerinde, diğer bölgelerde, büyük şehirlerde, hatta Toroslarda 100’den fazla bilimsel içerikli çalışma yaptık, bunların raporlarını tüm ilgili makamlara sunduk, kitaplar çıkardık, velhasıl yoğun bir lobiyle yoğun bir demokratik baskı kurumu olduk.

Aile Bakanlığı zaman zaman demiştir ki “Biz Güneydoğum Derneği’nin raporlarını direk uygulamaya geçiyoruz”. Tüm çalışmalarımız toplumsal içerikli ve devlete bilgi sunma şeklindedir. Atatürk Barajı Havzasında dikilmekte olan orman vasıflı meyve ağaçları büyüdükleri ve meyve vermeye başladıkları zaman köylü vatandaşlara ve köylü kadınlara dağıtılarak meyvesinden faydalanmalarının sağlanması hedeflenmektedir. Bu vesileyle düzenlenen etkinliğimize katılan; Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi’ye, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı’ya, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’ya, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy’a Orman ve DSİ Bölge Müdürlerine, 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri’ye, 24. Dönem Muğla Milletvekili Ali Boğa’ya, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver’e, Adıyaman Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi’ye, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan’a, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu’ya, İlçe Başkanı Mustafa Alkayış’a Atakent Köyü halkına teşekkür ediyorum” dedi,