Haber-Metin HARIKÇI

HACI ABUZER YILDIRIM EFENDİ KÜLLİYESİNE GİDEN 500 METRELİK YOL YAPILMAYI BEKLİYOR 

Diş Hastanesi başta olmak üzere sağlık ve eğitim alanında Adıyaman’a bir çok eser kazandıran hayırsever merhum Abuzer Yıldırım efendinin mezarının bulunduğu yere ulaşımı sağlayan tali yolun bir türlü yapılmayışına anlam veremediklerini dile getiren Adıyamanlılar; “Yakalandığı hastalık sonrası vefat eden ve vefatına kadar olan sürede Adıyaman’a 26 önemli eser kazandıran Abuzer Yıldırım efendiye rahmetle anıyoruz, mekanı cennet olsun.

Börgenek mevkiine defnedilen merhum Abuzer efendi için bir külliye inşa edilmeye başlandı. Külliye inşaatı hızlı bir şekilde ilerlerken, ana yol ile külliye arasında tali bir yol yapıldı. Toprak olan bu yol sağlıklı değil.

81 vilayetten kabrini ziyaretine gelen insanlar oldukça sıkıntı yaşıyorlar. İlimize bir çok eser kazandıran ve içişleri bakanı Süleyman Soylu tarafından iki defa plaket ile ödüllendirilen, Askeriye güçlendirme vakfına yapmış olduğu nakdi yardımlardan dolayı üç defa plaket verilen ve altın madalya ile ödüllendirilen değerli hocamızın kabrine ulaşım sağlayan yolun en güzel şekilde yapılarak kullanıma açılmasını arzu ediyoruz.”