Haber: Metin HARIKÇI

Birliğin kuruluş aşamasından ve şu ana kadar yapılan çalışmalardan bahseden Birlik başkanı Fatih Çiçek; “Nitelikli yapı çıkması, Belediye, Çevre ve Şehircilik ve Mimarlar odası ile birlikte koordineli bir şekilde ilimizin kentsel sorunlarına çözüm üretebilmek adına üstümüze ne görev düşerse hazır olduğumuzu ifade ettik. Birliğimizin kurulması yönünde başlattığımız çalışma neticesinde sektörde hizmet veren 70 arkadaşımız birlik çatısı altında bir araya gelmenin sevincini yaşadık. Kuruluş aşamamızda bizlere her türlü desteği sağlayan idarecilerimize teşekkür ediyoruz. İki aylık bir süreçte inşaat sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili ilgili yerlerle görüşmeler yapıldı. Görüşmeler neticesinde hazırlamış olduğumuz rapor ilgili kurumlara tarafımızdan iletildi. Sorunların çözümü konusunda elimizden geleni yapacağız” dedi.

BETON FİYATLARINDA İYİLEŞTİRME OLMAZSA ŞANTİYELERİMİZE KİLİT VURACAĞIZ

İnşaat sektörünün oldukça zor bir dönemden geçtiğini belirten Adıyaman Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Çiçek, beton fiyatlarının düşürülmesini talep etti, iş bırakma eylemine işaret etti.

Özellikle beton fiyatlarının yüksek maliyetlerine dikkat çekilen toplantıda Başkan Fatih çiçek, fiyatların çevre illerle aynı olmasını talep etti.

İnşaat sektörünün durmasıyla birlikte işsizlik oranının yüzde 40 oranında artacağını kaydeden Çiçek, yerel yöneticileri konuya duyarlı olmaya davet ederek şunları söyledi; “Yüksek enflasyon ortamında nitelikli yapıyı nitelikli fiyatla tüketiciye ulaştırmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Malumunuz inşaatta en büyük kalem beton fiyatları. Tüm Adıyaman kamuoyunu bilgilendirmek adına Adıyaman’daki dört tane beton firması var bunun üçü şehir dışı holding yapılanmaları. Bu yapılanmalardan ricamız Adıyaman’ın yerel koşulları düşünülerek, Adıyaman’ın ekonomik gelir seviyesi düşünülerek beton fiyatlarının bir düzene girmesi gerekiyor. Bizler sadece çevre illerde uygulanan beton fiyatlarının eşit olmasını istiyoruz.

Bu vesileyle ilimize yatarım yapan büyük çimento fabrika sahiplerinin en azından ilimizin bu talebini gözden geçirmelerini istiyoruz. İnşaatın yüzde 20’lik kısmının maliyeti çimento giderlerinden oluşmakta. Üyelerimizi bir araya geldik sorunun çözülmemesi halinde yakın bir zamanda iş bırakma kararı aldık. Bizim süreci sabote etme gibi bir derdimiz yok. Bizim tek amacımız beton fiyatlarının Türkiye ortalamasında bir fiyatın uygulanmasını istiyoruz. Bu girişimlerimizden bir netice alınmazsak 15 Ağustos tarihi itibarıyla şantiyelerimizde çalışmaları durdurma kararı aldık. Beton firmalarımızın iletişim kanallarını açık tutarak bizlerin taleplerine kulak vermelerini ümit ediyoruz. Aksi halde ülke olarak Enflasyon ve ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, bir yandan da inşaat sektörüyle ilgili işsizlik sıkıntısı yaşanmamalı. Yapmış olduğumuz toplantının sektörümüze, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, toplantımıza iştirak eden basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.