AK Gençliğin Türkiye genelinde böyle bir uygulama yaptığını belirten Başkan Yalçın; “Ramazan ayı, Paylaşma ve sahip olduklarımıza sahip olmayanları anlama ayıdır. Allah’ın vermiş olduğu sayısız nimetin değerini bilme ayıdır. Dolayısıyla bu ayda diğer tüm aylarda olduğundan daha hassas bir şekilde israftan kaçınmak, paylaşma ve yardımlaşma duygularımızı pekiştirmemiz ve sadece bir ayla sınırlı kılmayarak bu duygumuzu tüm yaşamımıza yansıtmamız gerekir.

Gerek ülkemizde gerek dünyada zor şartlarda iftarını açan Müslüman kardeşlerimizi düşünerek, israftan uzak durmaya dikkat edelim. AK Parti Gençlik kolları genel başkanlığımız tarafından Ramazan ayının manevi havasına yakışır bir şekilde ‘İftara 5 Kala’ sloganımızla ilimizde iftar saatinde evine gitmekte olan, işi gereği şoförlük yapan, tezgahının başında olan, durakta evine gitmek için otobüs bekleyen vatandaşlarımıza ezan okunduğunda orucunu açması için Hurma ve Su ikramında bulunuyoruz. Belki küçük bir ikram ama insanların yüzündeki o tebessüm bizleri çok mutlu ediyor.

Bizlerde Adıyaman Ak gençlik olarak iftara 5 kala” programını ilimizde gerçekleştirmenin gururunu yaşadık. Vatandaşlara hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.