Haber-Metin HARIKÇI

Görevi esnasında savaş alanında mahsur kaldığı günlerde bile haberlerini aksatmadan televizyon kanalına ulaştıran Adıyamanlı gazeteci Habip Demircinin bu zorlu görevini ifa ederken vermiş olduğu mücadele Adıyaman’da takdirle karşılandı.

Sıkıntılı bir görevi kazasız bir şekilde geride bırakmanın sevincini yaşadığını dile getiren Adıyamanlı Gazeteci Al Araby Televizyonu personeli Habip Demirci; “Rusya ile Ukranya arasında başlayan savaş görev yaptığımız kanal tarafından Ukranya’da savaş ortamını takip etmek üzere arkadaşımla birlikte görevlendirildim. Ukranya’da ilk günler her şey yolunda gibi görünüyordu ancak zaman geçtikçe silah sesleri artarak yükselmeye başladı. Bulunduğumuz bölge bir anda tehlikeli bir hale geldi. 

Çevremizde yaralanan siviller ve gazeteci meslektaşlarımız oldu. Her şeye rağmen görevimizi yerine getirmek adına elimizden geleni yapmaya devam ettik. 4 gün İrpin’de mahsur kaldığımız süre boyunca bize destek veren tüm meslektaşlarımıza ve arkadaşlarımıza çok teşekkürler. Sığınaklarını bize açan, son kalan ekmek ve sularını bizimle paylaşan ailelere ne kadar teşekkür etsem azdır. Öncülük ettiğimiz bu 5 ailenin sağ salim çıkması bizim için ayrı bir mutluluk oldu.

Binlerce acının yaşandığı Rusya-Ukrayna savaşının 51 günlük görevini bugün itibariyle tamamladım. 3 defa ölümle burun buruna geldiğim bu görevim sırasında tüm dost, akraba ve meslektaşımın dualarını kalbimde hissettim. Mahsur kaldığım ve bütün çalışma sürecimde Al Araby TV yöneticileri, bir çalışan olarak ne kadar değerli olduğumu benim ile iletişim halinde kalarak bana her an hissettirdiği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Duasını esirgemeyen herkesten Allah ebeden razı olsun inşallah.” Dedi.