Haber-Metin HARIKÇI

On iki yıldır ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek için çabalayan bir kişinin takdir edilmesi gerekirken bazı kişiler tarafından sosyal medya üzerinden eleştirilmesini hiç doğru bulmadığını belirten başkan Geylani Taş; “Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik kriz ortada. Biz muhtarlar bu yıl yardım kolisi hiç gelmez diye umudumuzu kesmiş durumdaydık. Sağ olsun, hayırseverlerimiz ellerinden geleni yaptı bizlere ulaşan yardımları bizlerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Özellikle Sümeyye Selvican Şafak hanımefendinin çabası takdire şayandır. Her sene olduğu gibi bu sene de Türkiye'nin neresinde olursa olsun yıllık izinlerini Ramazan ayı için ayırıp, memleketi Adıyaman'a gelen bu ablamız tek başına yardım kuruluşu gibi çalışmaya devam ediyor. Adıyaman merkez ilçeleri ile birlikte dış ilçelerin bütünü ile Adıyaman'ın tamamında ihtiyaç sahipleriyle iletişime geçmeyi amaçlayan hayırsever, kurduğu organizasyon ağı ile ihtiyaç sahipleri ile bizzat görüşüp, sık sık ziyaretlerine giderek destek olunmasını sağlıyor. Muhtarlarımızla istişare ederek mahallelerdeki gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya gayret ediyor.

Yapılan yardımların çoğunluğunu kimselerin görmeyeceği saatlerde ailelere teslim ediyor. Sosyal medya üzerinden şövalyelik yapan kişiye buradan sesleniyorum, sizler oturduğunuz yerden Adıyaman tabiriyle hasutluk yaparken, karnınızdaki kurtlarla dolaşırken bu ablamız gece gündüz demeden kapı kapı dolaşıp ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyor. İhtiyaç sahiplerine yapılan yardımı bile çekemiyorsunuz, yazıklar olsun. Sonra bu memleket niye gelişmiyor, neden sahipsiz diyoruz. Biz muhtar ve erkek olmamıza rağmen yardım kolilerini dağıtırken zorluklar yaşıyoruz, bu ablamız tek başına binlerce ihtiyaç sahibine tek tek, kapı kapı dolaşıp yardımları yorulmadan dağıtıyor. Kısıtlı sayıda yardım yapan hayırseverlerimiz var.

Sosyal medya üzerinden yapılan bu şekilde paylaşımlar kimseye fayda getirmez. Sümeyya ablamızın yerinde belki başka biri olsa iznini alır, Ramazan ayını gider ailesinin yanında dinlenerek geçirir. Siz kendiniz bir şeyler yapmadığınız gibi, yapana da çamur atmayın. Ayıptır, günahtır. Yapılan yardımlara, biz muhtarlar bizzat şahit olduk. Bu vesileyle Adıyaman Muhtarlar Federasyonu olarak uzun yıllardır gece gündüz demeden ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için canla başla çalışan, emek veren Sümeyye Selvican Şafak hanımefendiye şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.