Ekim ayı gelmesine rağmen özellikle yerli turistlerin Adıyaman’daki tarihi ve kültürel yerlere yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Veka Turizm İşletme sahibi Veysel Karani Kuştepe; “Son üç yıldır GAP turları kapsamında Adıyaman’a gelen yerli ve yabancı turist sayısında bir artış var. Turizm şirketi olarak ilimiz için elimizden geleni yapıyoruz, düzenlenen fuarlara katılıyoruz, tur şirketleriyle sürekli irtibat halindeyiz kısacası Adıyaman’a bir turist fazla gelmesi için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Yetkililer, esnafımız ve turizm sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızın de elinden geleni yapmasını arzu ediyoruz. Çünkü ne kadar turist demek, o kadar Adıyaman esnafının kazanması demek. Ekim ayı gelmesine rağmen maşallah turlar düzenlenmeye devam ediyor. İnşallah bu şekilde devam eder ve Adıyaman ve Türkiye turizmi eski altın günlerini tekrar yaşamaya devam eder” dedi.

Adıyaman’ın kendilerinin yanında her zaman ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Toprak turizm tur operatörü Barış Bayraktar; “Adıyaman’a yaklaşık 8 yıldır turlar düzenliyoruz. Bu yılda turizm sezonunun başlamasıyla birlikte çok güzel bir yoğunluk yaşadık ve Turizm sektörü son 3 yıldır adeta altın yılını yaşıyor. Yerli ve yabancı turistlerimiz Gap bölgesinde düzenlenen turlara ilgi gösteriyor. Adıyaman ili bizim için her zaman ayrı bir yeri olan bir il, niye diyecek olursanız esnafı, vatandaşı buradaki turizmci meslektaşlarımız çok güler yüzlü, misafirperver ve bizlere her türlü desteği, kolaylığı sağlıyorlar. Bu vesileyle bizlerde bizlerle birlikte gelen yerli ve yabancı turistlerimizde oldukça memnun ayrılıyoruz. Adıyaman halkına, esnafına ve özellikle Veka Turizm işletmesi sahibi Veysel abimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

GAP Turlarının bölgedeki turizm sektörüne adeta hayat verdiğini belirten Rehber Yusuf Kırca; “Toprak Turizm şirketinin turlarına katılarak rehberlik yapmaktayım. Bu sezon onlarla GAP turlarına başladım. Programımız içeresinde olmazsa olmazlarımızdan birisi Adıyaman. Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen Nemrut Dağı yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekmekte. Adıyaman’da görmüş olduğumuz ilgi alaka bizleri son derece memnun etmekte. Her fırsatta Adıyaman’a geleceğiz” dedi.