Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez, Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek, merkez bünyesinde açılan kurslara katılan Adıyamanlı bayanların yaptığı el emeği göz nuru eserlerini inceleyip, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç’ten yürütülen faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Okul Öncesi, Hızlı Klavye, Okuma Yazma, Temel Bilgisayar, Ev Tekstili ve El Sanatları kurslarını gezen Yeşim Pekmez, kursiyerler tarafından işlenen birbirinden güzel ürünleri inceleyerek, okuma yazma kurslarına katılan bayanlarla sohbet etti.

Halk Eğitim Merkezinin insanların becerilerini, yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim kurumu olduğunu belirten Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen kadınlarımız hem okuma yazma öğrenmekte hem de bu kurslar sayesinde genç kızlarımız meslek sahibi olmaktadır. Genç kızlarımız bu kurslarda öğrendikleri ile kendi işlerini kurma fırsatı bulmakta ve bu sayede aile bütçesine de katkı sağlamaktadırlar. İnşallah bu kursların sayısı ve çeşidi artırılarak devam eder. Kursiyerlerimizi ve onları eğiten hocalarımızı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum”dedi.