Başlatılan projenin güzel bir proje olduğunu ancak amacının dışında kullanıldığını belirten vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getiriyor; “İlimizin her köşesine konulan kumbaraların içine atılacak ürünlerin Adıyaman belediyesi tarafından toplanacağı, bir kısım bakımı yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacağını düşünerek başlatılan projeye çok sevindik. Adıyaman’da bir çok duyarlı hayırsever vatandaş kısa sürede evinde işe yarar ne varsa toparlayarak bu kumbaraların içine atmaya başladı.

Ancak edindiğimiz bilgilere göre Giyisi, Ayakkabı, Tekstil Kumbarası içine atılan kıyafet, ayakkabı gibi ürünlerin Adıyaman belediyesi tarafından değil özel bir şirket tarafından toplandığı, geri dönüşüme kazandırmak için onların alıp götürdüğünü öğrendiğimizde adeta beynimizden vurulduk. Çünkü o kumbaraların içine hiç kullanılmamış, sıfır ayakkabı, tişört, pantolon, gömlek ve benzeri ürünleri atanlar var. Biz hayır mı yapıyoruz, bir şirketi bilmeden zengin mi ediyoruz. Her fırsatta Beytülmal dan bahseden sayın belediye başkanımız Süleyman Kılınç’a soruyoruz bu kutuların içine atılan ürünler de Beytülmal değil mi?. Neden Adıyaman Belediyesi bünyesinde bulunan TOGEM Müdürlüğü tarafından bu ürünler değerlendirilmiyor, neden ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmıyor. Şayet bir şirkete geri dönüşüm için verilecekse halkı bilgilendirin bari bizler kendi ellerimizle ihtiyaç sahiplerine dağıtalım" 

Toplama kumbararısını şehrin her noktasına indiren Şirket Adıyaman Belediyesine bir bedel ödedi mi ? ödediyse Ne kadar ?