- “EN İYİ MUHTAR, EN İYİ HİZMETKARDIR”

Adıyaman’da yaklaşık 300’ün üzerinde muhtarın olduğunu, Adıyaman merkezde 23 aday olduğunu belirten Taş,” Demokrasinin verdiği haklarıyla seçime gitmek istiyorlar. Bu da Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu yetki.  Son açıklamasında ‘muhtarımı üzen beni üzer. Kaymakam, vali, belediye başkanları muhtarımın emrindedir’ sözleri, halkımızın muhtarlık seçimine karşı aşırı derecede ilgi göstermelerine neden oldu.” diye konuştu.

Muhtarların Anayasa’ya göre hareket ettiğini vurgulayan Taş, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, muhtar mahallede fakir fukarayı bulacak. Onlar için vakfa, Valiliğe, Kaymakamlığa gidecek. Muhtarlar Cumhurbaşkanını temsilen oralarda. Sağlık yardımı gerekiyorsa sağlık konusunda yardımcı olacak.  Evi yanan bir vatandaş için Vakfa, Kaymakamlığa, Valiliğe gidecek. Cumhurbaşkanımızın dediği şu; vatandaşla ilgili Kaymakama gittin ilgilenemediyse Vali ilgilenmediyse, Belediye Başkanı ilgilenmediyse en son bana yaz, ‘Sayın Cumhurbaşkanım Kaymakama gittim, Valiye gittim, Belediye Başkanı’na gittim, ben bu vatandaşıma ihtiyacı olmasına rağmen bir yardım götürmem de o zaman ben gerekeni yaparım.”  Yani Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı senin emrinde demekle, ama ben giderim Kaymakama, Valiye, Belediye Başkanına derim ‘sen benim emrimdesin, Cumhurbaşkanı dedi’ anlamına gelmesin. Biz muhtarız, muhtar demek o mahallenin hizmetkarıdır.  En iyi muhtar, en iyi hizmetkardır. Ben Turgut Reis’in 10 yıldır hizmetkarıyım. Ben buranın beyi değilim, ağası değilim hizmetkarıyım. Gerçekten halkına hizmet edecek, hizmetkarlık edecek adaylar muhtarlık seçimine girsinler.”

-AFİŞ ASRAK MİLLETİ RAHATSIZ ETMEYİN”

Muhtar adaylarına da seslenen Taş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Lütfen elektrik panolarına, doğalgaz panolarına, direklere, insanları rahatsız edecek apartman kapılarına afiş asmayın. Afiş yasaktır. Sadece el broşürleri dağıtabilirsiniz. 10 bin TL cezası var. İnsanları rahatsız etmeyin. Bir mahallede 20 tane 22 tane aday varsa, zıt zili çalışıyorsunuz ‘efendim kim o? Gece yarısı muhtar adayınızım çayınızı içmeye geldim’! Böyle insanları rahatsız etmeyin, gerçekten insanlar bu konuda tiksiniyor. Muhtarlığı soğutmayın, insanlar soğumasın muhtarlıktan. Muhtarın 1.700 lira sigortası yatırılıyor başka bir ekstra geliri yok. Devletim demesin ki ‘ama ben 222 milyar para alırım bunu yaparım’ yok devlet muhtara yardım vermiyor. Muhtara kendi yardımını zenginler toplar, dilencilik eder. Ramazan ayında getirir fakirlere, fukaralara yardım edersin. Muhtar kendi cebinden para harcamaz. Eğer zenginlerimiz dağıtırsa onlardan alıp fakirlerimize dağıtırız. İhtiyaç olan fakirlerimize, evi yanan, muhafazaya muhtaç olan insanları, Kaymakama, Valimize götürürüz.  Bizim görevimiz budur. Görevimiz hizmetkarlıktır. Hizmetkarlık yapmayacak olan aday olmasın, ağalık yapacak bey yapacaklar aday olmasın ve o mahallenin 5 yıllık ömrünü geriye götürmesin. Bütün Adıyaman halkına seslenmek istiyorum; lütfen gerçekten çalışacağına inandığınız ilkokul mezunu olsun, lise mezunu olsun, üniversite olsun, hiçbir şekilde okumasına bakmıyor yeter ki çalışmasını bilen, vicdanı merhameti bilen bu insanlar size hizmet edecek. Yarın öbür gün kazandıktan sonra burun kıvırmasınlar. Çalışan muhtarı seçin, çalışmayanı bir tarafa koyun. Ben çalışmıyorsam Turgut Reis Mahalle Muhtarı olarak beni alın bir kenara koyun. Başka çalışanı getirin ama çalışıyorsam da bana yardımcı olun.”