Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Saadet Oruç, ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ve A Haber Koordinatörü Fatih Atik’i Adıyamanlılarla buluşturan Adıyaman Belediyesi, son dönemlerin en önemli konularından bir tanesi olan ‘Küresel Finans Savaşları’ hakkında konferans düzenledi.

Konunun uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen konferans Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferansa, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve çok sayıda davetli katıldı.

-Adıyaman Herkesin Huzur İçerisinde Yaşadığı Bir İldir

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, misafirlerine Adıyaman hakkında bilgi verdi. Adıyaman’ın birçok etnik köken, mezhep ve dine mensup bireylerin bir arada huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığı bir olduğunu söyleyen Kutlu, Adıyaman’ın hizmetlerin en güzeline layık olduğunu dile getirdi. Konuşmasının sonunda misafirlerine hoş geldin diyen Başkan Kutlu, bu tür programların önemine de dikkat çekti.

-Türkiye İçin Kırılma Tarihi 2002’dir

Başkan Kutlu’nun konuşmasından sonra özgeçmişleri okunarak sahneye davet edilen Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Star Gazetesi Köşe Yazarı Saadet Oruç, ATV Ankara Temsilcisi ve Takvim Gazetesi Köşe Yazarı Şebnem Bursalı ile A Haber Haber Koordinatörü ve TRT Programcısı Fatih Atik gündemin en önemli konularından bir tanesi olan ‘Küresel Finans Savaşları’ konusunda birikimlerini katılımcılar için paylaştı. Türkiye’nin 2002 yılından sonra ciddi şekilde geliştiğini söyleyerek sözlerine başlayan konuşmacılar, yeni Türkiye’nin artık dünya devlerine boyun eğmediğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından yeniden sahneye çıkan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Belediye adına misafirlerine yöresel hediyeler takdim etti. Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü de misafirlere Cendere Köprüsü minyatürü hediye etti.

Daha önce programa geleceği açıklanan İletişim Uzmanı Fatih Akbaba ise yurt dışı programından dolayı konferansa katılamadı.