Başkan Günay mesajında; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü; ülkelerinin ve toplumlarının tarihinde olağanüstü bir rol oynamış sıradan kadınların yaptıkları ilerlemeyi düşünme, sosyal, ekonomik, kültürel ve politik başarılarının kutlandığı küresel bir gündür.

Bugün özellikle liderlerin ve birçok gurup temsilcisi kadınların başarılarını anlatmak ve kadınların eşitliği savunmak için bir araya geldiği ve dünya çapında yaptıkları önemli faaliyetlere tanık olduğumuz özel bir gündür. Zorlu bir dünya uyanık bir dünyadır ve zorluklardan değişim gelmektedir.

Kadim Türk kültürünün en önemli özelliklerinden biride kadına verdiği değerdir. Günümüz Türkiye’sinde kadına yönelik şiddet ve cinayetleri gördükçe bu hale nasıl gelindiğini düşünmek lazımdır. Türkiye müreffeh bir ülke olacaksa bunun temel taşlarından biri de kadına ve onun emeğine duyulan saygı, sevgi ve verilen değerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Türk kadını sen omuzlar üstünde yükselmeye layıksın” diyerek işaret ettiği seviyeden neden bu kadar uzaklaşıldı. Kadınlarımızın sosyal hayatta karşılaştıkları sorunların yanında çalışma hayatında da sıkıntılar yaşamaktadırlar. Dünya genelinde kadınların ve kızların daha eşit bir geleceği şekillendirme çabaları ve BM'nin 1977'deki Uluslararası Kadınlar Günü'nü ilan etmesinden bu yana pek çok şey yapıldığını, ancak ilerlemenin yetersiz kaldığını görüyoruz. Kadınların ve kız çocuklarının yaptığı faaliyetler ve örnek hareketleri, kadınların insan hakları ve cinsiyet eşitliğinin ilerlemesinin arkasındaki itici güç olmuştur ve her zaman gerekli olmaya devam etmektedir. Ortaya çıkan küresel fikir birliklerine ve bazı ilerlemelere rağmen, gerçek değişimin dünyadaki kadınların ve kızların çoğunluğu için acı verici bir şekilde yavaş yürümektedir. İlerleme sorumluluğu yalnızca kadınların omuzlarında olmamalıdır. Erkeklerin ve erkek çocukların, cinsiyet eşitliği mücadelesinde kadın ve kızların yanında müttefik olarak durmaları ve cezasızlığın sona erdirilmesini talep etmeleri gerekir. Başta COVID-19 salgınından kurtulma noktasında mücadele veren kadınlarımızı, sağlık çalışanlarını, bakıcıları, yenilikçileri, sivil toplum örgütlerini muazzam çabalarından dolayı ayrıca kutluyoruz. 2021 yılının tüm kadınların ve kızların cinsiyet eşitliğini ve insan haklarını sağlamak ve küresel eylemi harekete geçirmek için yeni ve güzel adımların atılacağı yılların başlangıcı olmasını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum.” Şeklinde konuştu.