'ADIYAMAN İÇİN ÇABALARINDAN ÖTÜRÜ MUHTARLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM'

Adıyaman için kendisine ne görev düşerse hazır olduğunu dile getiren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Muhtarlarımızın Adıyaman’la ilgili sorunları kamuoyuna duyurma adına göstermiş oldukları çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız çok önemli görevi ifa ediyorlar. Ben 31 mart seçimlerinden sonra arkadaşlarımızla beraber bütün mahalle muhtarlarımızı kendi makamlarında ziyaret ettim. Ziyaretlerim esnasında hep birlikte çalışacağız sözünü vermiştim. O günden bugüne muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Mahallelerimizin genelde ilimizin sorunlarını çözümü konusunda dayanışma halindeyiz. Siyasi görüş ayrımı yapmaksızın ortak akılla hareket edeceğiz. Adıyaman’da şimdiye kadar bu eksiklik vardı ama biz bu eksikliği ortadan kaldırmak adına elimizden geleni yapacağız. Değerli muhtarlarımız gerek kendi mahalleleri için, gerekse ilimizin genelini ilgilendiren konularda üstüne düşeni yapıyorlar. Son olarak eski devlet hastanesinin yerine yapılmasa düşünülen 150 yataklı tam teşekküllü hastanenin bir türlü temelinin atılmayışı, yine ilimiz Karadağ mevkiinde yapılan ancak bazı sorunların oluştuğu Turizm Uygulama oteli konusunda bir araya gelen muhtarlarımız yaptıkları basın açıklaması takdire şayandır. İşte Adıyaman olarak, muhtarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, iktidarıyla, muhalefetiyle bir araya gelebilirsek, ilimizin sorunlarını hep birlikte masaya yatırabilirsek, sorunların çözümü konusunda ortak akılla hareket edebilirsek biz yol alırız.

‘150 YATAKLI HASTANENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’

2019 yılı içinde meclis kürsüsünden 150 Yataklı yeni devlet hastanemizin yapılması konusunu gündeme getirdim, sağlık bakanlığına ilettim. Son olarak muhtarlarımızın hastane konusundaki yapmış oldukları açıklamanın hemen ardından Sağlık bakanımızı ziyaret ederek, 150 yataklı devlet hastanesini, 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesini, ilçelerimizin sağlık sorunlarını, doktor eksikliklerimizi tekrar bizzat kendilerine ilettim. Ancak 150 yataklı tam teşekküllü hastanenin projesinin henüz hazır olmadığı kanaatine vardım ve beni çok üzdü. Sayın bakanın 300 Yataklı Kadın doğum ve çocuk hastanesinin ise projesinin hazır olduğu, bir an evvel yapılmaya başlanacağını söylemesi beni mutlu etti. Bu konuyu bir kez daha gündeme getiren değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler hep birlikte ilimizin her türlü sorununun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

‘İŞSİZLİK VE YOKSULLUK BELİMİZİ BÜKÜYOR’

Adıyaman’ın en büyük sorunları arasında işsizliğin olduğunu dile getiren milletvekili Tutdere; “Bizlerle bir araya gelen vatandaşlarımızın çoğunluğunun bize ilk söylediği şey sayın vekilim işsizim, işe ihtiyacım var diyor. İşsizlik, yoksulluk bizim belimizi büküyor. Gençlerimizin kahve köşelerinde işsiz bir şekilde beklemesi benim vicdanımı sızlatıyor. Hiç bir şey de yapamıyoruz. Çünkü ilimizde istihdam oluşturacak ciddi yatırımlar yok, yatırımcıları ilimize çekmek adına çalışmalar yapalım.

‘BIRAKIN HIZLI TRENİ, KÖMÜRLÜ TREN BİLE YOK’

Kaç seçimdir, iktidar partisinin seçim vaatleri arasında yer alan hızlı tren projesinin maalesef seçim bittikten sonra rafa kaldırıldığını belirten Tutdere; “Konuyla ilgili olarak mecliste kaç kez soru önergesi verdim, ulaştırma bakanını ziyaret ederek bizzat kendilerine sordum aldığım cevap proje aşamasında, şayet bir kaynak bulabilirsek projeyi başlatacağız cevabı aldım. Bu ne demektir, bu resmen ipe un sermektir. Ha iktidar partisi hiçbir şey yapmadı desek yalan olur. Ancak bu iktidar döneminde bir çok il beklenilenin üzerinde yatırım alırken, bu iktidara en çok destek veren iller arasında yer alan Adıyaman ili maalesef beklediği yatırımları tam olarak alamamıştır.

TÜTÜN VE SULAMA PROJELERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR’

Tütün ve Sulama projeleri ilimizin en önemli gündem maddeleri arasında yer almaktadır. Tütün konusunda henüz somut bir adım atılmadı. Tütün, sulama projeleri , eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlar ve sorunların çözümü konusunda muhalefeti zorlayacağız, sorunların, yatırımların takipçisi olacağız. Devletin yönetim şekli olan Başkanlık sisteminde ben şunu fark ettim, kim daha çok sorunlarını dile getirirse, kim daha çok sorunlarına sahiplenirse o ilin sorunları çözülüyor. Dolayısıyla Adıyaman sorunlarını dile getirecek, sahiplenecek ilgili mercilere aktaracak, bizde ilin vekili olarak bunların takipçisi olacağız. Sizlerde takdir edersiniz ki yapılabilecek yatırımları yapmak, işsizliği, yoksulluğu çözmek iktidarın görevidir. Çünkü vergiyi toplayan onlar, bütçeyi oluşturan onlardır. O nedenle yapılması gerekenleri de onlar yapmak zorunda. Bizlerde yapılacakların takipçisi olacağız, onları teşvik edeceğiz. Daha güzel bir Adıyaman için, daha yaşanabilir bir Adıyaman için hep birlikte çaba sarf edeceğiz, benim kapım her zaman açık, telefonum her zaman açık üstüme ne görev düşerse yapmaya hazırım. Bizleri değerli muhtarlarımızla bir araya getiren Abdulkadir Geylani Taş başkanıma teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN TAŞ; “TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL, GÖVDEMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği başkanı Abdulkadir Geylani Taş; “Biz muhtarlar olarak kentimiz için, kentimizin sorunları için elimizi taşın altına değil, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere bizler için çok değerlidir. İlimizin 5 Milletvekilinden birisidir. Adıyaman için hiç bir Ayrım yapmayız. Sayın Tutdere’ye sormuş olduğumuz soruların hepsini inanın her zaman her yerde karşılaştığımız her 5 Milletvekillimize de aynı soruları memleketimizin sorularını sormaktan asla geri durmadık durmayacağız. İlimizin sorunlarını dilimiz döndükçe her mevkide her makamda anlatmaya devam edeceğiz.