Konferansta hukuktan ve demokrasiden bahseden CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Emre, “Birçok farklı rejim kendisinin demokratik olduğunu iddia ediyor ama ne ölçüde demokratikler. Bununla ilgili şüpheler var. Demokrasi demek halkın yönetime katılabilmesi demektir ya da yönetimde bulunanları seçebilmesi lazım. Yönetimin belirli aralıklarla değişmesi lazım tabi bu bizi temel bir kavrama götürüyor. Demokrasi sadece seçim değildir ama seçim gerçekten demokrasinin olmazsa olmazıdır. Biliyorsunuz dünyanın en kanlı diktatörleri de seçim yapıyor. O yüzden sadece seçim yapıyor olmak yeterli bir Kriter değildir. Seçimlerin bir defa adil olması lazım, seçimlere girerken bir özgürlüğün olması lazım ve 1 defa seçim yaptım bir daha yapmıyorum diyemezsin. Seçimler, 4 veya 5 yıl aralıklarla yeniden yapmak lazım” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Emre, konferansının devamında, ekonomiden, istihdamdan, hukuktan, adaletten ve Adıyaman tütününden bahsetti.

CHP Adıyaman İl Başkanlığı tarafından ‘Demokrasi ve Hukuk' konulu konferans düzenlendi. Belediye konferans salonunda yapılan konferansa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Emre, Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP İl Başkanı Burak Binzet, bazı partilerin il başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.