Temizlik işi için iş başvurusuna müracaat edenler arasında 1.143 Üniversite mezununun olduğunu dikkat çeken Demir, İktidarın şapkasını önüne indirerek biz nerede yanlış yapıyoruz demesi gerektiğini söyledi.

Başkan Demir açıklamasında; “Bildiğiniz gibi birkaç gündür görsel ve işitsel medyada Binlerce üniversite mezunu Adıyamanlı kardeşlerimizin “Temizlik Kadrosu” ile ilgili başvurusu konu edilmiş. Gençlerimizin düştüğü durumu hem televizyonlarda hem de basınımızda dile getirilmiştir. Gençlerimiz üniversiteleri, kendi mesleklerini yapmak için okumuşlardır. Kimisi mühendis olmak için dirsek çürütmüş, kimisi öğretmen olmak için kimisi de farklı meslekler için yıllarca okumuşlardır. Hiç bir üniversite mezunu kardeşimiz temizlikçi olmak için okumamıştır.Adalet Bakanlığı kadrosu için açılan 9 kişilik “Temizlik Kadrosu” için 5.217 Kişi baş başvurdu bunlardan Adıyamanlı üniversite mezunu gençlerimizin sayısı 1.143 kişi… Asıl acı olan da Adalet Bakanlığı kadrosu. Ülkemizde adalet sağlanmış olsaydı o üniversite mezunu gençlerimize iş sağlanırdı.” Dedi.

AK Parti’nin Adıyaman’da kredisini tükettiğini belirten Başkan Demir; “Sözüm ona adaletten bahseden AK Parti kendisini adaletsizliği ile bitirmiştir. Değerli kardeşlerim…Vizyonu olmayan bir hükümetle karşı karşıyayız..

İşsizlik yüzde otuzlara fırlamış, Bunun sonucu da kocaman vasat bir yönetim sistemi. Sözümüz asla temizlik çalışanlarına değildir. Bütün temizlik çalışanları bizim canımızdır, ciğerimizdir. Onların deterjan, sabun kokan elleri, binlerce elden daha değerlidir. Ancak dört yıl üniversitelerde dirsek çürütmüş, yıllarca KPSS sınavı ve sözlü sınav zulmüne, adaletsizliğine karşı ter dökmüş, mücadele etmiş gençlerimizin yerine bakanlıklarda, valiliklerde torpili olan, binlerce insan, sınavsız memurluk kadrosuyla yağlı, ballı yerlere, gençlerimizin hakkı yenilerek yerleştirilmiştir. Ülkemizde her iki üniversite mezunu genç kardeşlerimizden biri işsizdir. İsminde “ ADALET” kelimesi olan ancak Adaletin esamesi okunmayan iktidar partisi, her şeyi sıradanlaştırdı. Torpilin, adam kayırmacanın, haksızlıkların önünü açtı. Bizi 20 yılda getirdiği yer uçurum olmuştur. Her geçen gün batıyoruz. Hükümetin cetvel düzleştirici kurumu TÜİK’e göre 600 bin nüfuslu Adıyaman’ımızda işsiz sayısı, güya 34 bin 500 kişiymiş,Biz her gün sokakta Adıyamanlı kardeşlerimizin arasındayız.Her üç kardeşimizden ikisi işsiz. Kahvehanelerimiz, parklarımız işsiz vatandaşlarımızla dolu. Siz aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Adıyamanlı kardeşlerimizin yalnız mı olduğunu sanıyorsunuz? 50 yıllık mücadele geleneğinden geliyoruz. Hayata tutunmaya çalışan her Adıyamanlı kardeşim tek tek değerlidir. Yeniden Refah Partisi olarak hemşerilerimizin gece gündüz yanındayız. Alman Başbakanı Angela Merkel’e üniversite sayınsın fazlalığından övünüyordunuz. Ne oldu peki? Üniversite mezunlarımız mesleklerini yapmaları gerekirken,temizlikçi olmak için başvuruyorlar.Hem de binlercesi…2021 yılında ülkemizin düştüğü duruma bakın! 16 yıl okumuş gençlerimiz kendi mesleklerini yapamazken,işsizlik ve geçim sıkıntısının getirdiği yere bakın. Beş tane müteahhidi zengin edeceğim diye, gençlerimizi düşürdükleri hale bakın.. Gençlerimizin geleceğini, umutlarını mahvettiler.. Türkiye ekonomisinin ve eğitiminin özetidir bu. Değerli hemşerilerim. Bizler elli yıllık bir geleneği olan, tecrübesi olan partiyiz. Umutsuzluğa yer yok. Umut da çare de vardır. Yeni bir dünya düzeni sunan büyük lider Rahmetli Erbakan Hocamızın dediği gibi “Kanunlar ve nizamlar ne kadar mükemmel olursa olsun, onu tatbik edecek insanın içerisine hak ve adalet sevgisi girmemişse, netice tersine tecelli edecek, adalet yerine adaletsizlik, sosyal adalet yerine sosyal istismar hâkim olacaktır.” Değerli kardeşlerim. İnşallah Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Dr.Fatih Erbakan bey’iktidarıyla “Hak ve Adalet Sevgisi” her bir vatandaşımızın üzerine eşit olarak dağıtılacaktır. Çünkü hiçbir iktidar bunun vebali altında kalamaz.” Şeklinde konuştu.