Projenin tamamlanarak hizmete alınması ile bölgede 608 bin dekar zirai arazinin suyla buluşacağı bildirildi.

DSİ'den yapılan bilgilendirmede, "Temelden 116 metre yükseklikte inşa edilen ve 460 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak barajda şu ana kadar yüzde 55 fiziki gerçekleşme sağlandı. Proje inşaatında bugüne kadar batardolar, derivasyon tüneli ve dolusavak imalatlarının büyük bir kısmı tamamlanmış olup, gövde dolgu çalışmaları devam etmektedir. Tesisin hizmete alınmasıyla 608.000 dekar zirai araziye su temin edilerek ülke ekonomisine yıllık 250 milyon TL katkı sağlanacak"denildi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Adıyaman’ın bereketli topraklarını suya kavuşturmak için büyük bir gayretle çalıştıklarını kaydederek, şunları şöyle konuştu:

“Münbit topraklarımızı suyla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda inşaatına hızla devam ettiğimiz Adıyaman Çetintepe Barajı’nda yüzde 55 fiziki gerçekleşmeyi yakaladık. 187 milyon TL’ye mal edeceğimiz bu tesisle bölgedeki 608.000 dekar zirai araziye su temin edeceğiz. Bu sayede ülke ekonomimize yılda 250 milyon TL katkıda bulunacağız. Ayrıca projenin hizmete girmesiyle bölgedeki refah seviyesi artacak ve 182 bin kişiye istihdam alanı sağlanacak.”