İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik tarafından “Şehadet” konulu vaazın verildiği Cuma namazında, Dr. Öğr. Üyesi İsmet Kalkan tarafından da Hatim Duası yapıldı.

Çelik, vaazda şehadetin önemine vurgu yaparak, Kur’an-ı Kerim’den ayetler sundu.

Çelik, “Kur’an’da, ‘Allah yolunda canını feda edenler’ ifadesi kullanılmaktadır. Bunlardan birisi Bakara suresindeki şu ayettir: ‘Allah yolunda canlarını feda edenlere ölüler demeyin, aksine onlar diridirler, fakat siz onların ne şekilde diri olduklarını bilemezsiniz.’ ayetidir. Ayrıca, Âl-i İmran suresinin 169. ayetinde: ‘Allah katında canlarını seve seve feda edenlere ölüler demeyin. Onlar diridirler ve Rab’lerinin katında rızıklandırılmaktadırlar.’ buyrulmaktadır. Yine Yüce Allah Âl-i İmran suresinde şöyle buyuruyor: ‘Eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz bilin ki Allah katından size bir mağfiret ve rahmet vardır ki bu, insanların dünyada topladıkları bütün mal ve mülkten daha hayırlıdır.’” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Kalkan’ın hatim duası sonrası kılınan Cuma namazının akabinde cami cemaatine Adıyaman Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileri tarafından hazırlanan helva ikram edildi.