Dernek üyesi muhtarlarla okul binası önünde bir araya gelen Başkan Taş, Turizm kenti olan Adıyaman için önem eden arz eden Turizm ve Otelcilik okulunun bir an evvel faaliyete geçirilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Birilerinin ısrarla burayı hizmet eğitim merkezine dönüştürülmeye çalışılmasına tepki gösteren Taş; “Adıyaman Perre Meslekî ve Teknik Anadolu lisesi Turizm uygulama otelinin Turizm kenti olan ilimizde hizmete girecek olması halkımız ve turizm sektöründe sürekli kalifiye eleman sıkıntısı çeken yatırımcımız tarafından büyük bir sevinçle karşılanmıştır. Bu okulda okuyup, meslek öğrenecek öğrencilerimiz için ise büyük bir Umut kapısı olmuştur. Her şey buraya kadar çok güzel gelişti ve nihayetinde okulumuzun inşaatı tamamlanarak eğitim ve öğretime hazır hala geldi. Ancak birileri sırf buraya iki müdür atansın diye, bu yapının okul değil de Hizmetiçi eğitim merkezi yapılsın talebini anlamış değiliz. Irgat kenti olan ilimizde çocuklarımızın umut kapısı olan, mezun olduklarında meslek sahibi olmanın hayalini kuran, sabırsızlıkla okul inşaatının bitmesini bekleyen öğrenci kardeşlerimiz arasında büyük hayal kırıklığı yaratmış, bir Adıyamanlı olarak bizleri derinden üzmüştür. Söz konusu Adıyaman olduğunda, söz konusu ülkemiz olduğunda değerli muhtar arkadaşlarımızla birlikte nasıl ki tepkimizi ortaya koyuyorsak, geleceğimizin teminatı olan öğrenci kardeşlerimizi bir kenara itip, okulumuzun farklı bir şekilde kullanılmaya çalışmasına tepki için buradayız. Hizmetiçi eğitim merkezi de ilimiz için önemli olabilir o nedenle bir şeyi yapmaya çalışırken, bir şeyi yıkıyorsanız bu olmaz. Bu devasa yatırımın inşaatına başlandığında yetkililerden yapılan açıklamada; ‘Karadağ Orman mevkiinde inşaatı devam eden Hizmet İçi Merkezi 220 yataklı uygulama oteli, 3 adet bilgisayar seminer odası, 3 adet mobil seminer odası, lokantası, kafeteryası ve diğer sosyal donatılarıyla muazzam bir merkez olarak tasarlanmıştır. Ayrıca proje kapsamında 24 derslikli Turizm Otelcilik Meslek Lisesi de yapılmaktadır. Modern bir mimariyle inşa edilen merkez, beş yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olup, hizmet içi eğitim merkezi ile beraber öğretmen evi hizmeti de verebilecektir. Bu tesisin hizmete sunulmasıyla ilimizde ekonomik anlamda büyük bir sirkülasyon yaşanacaktır’ açıklaması yapılmıştı.

Şu anda Farklı okulda eğitim ve öğretimine devam eden öğrenci kardeşlerimiz kendi okulunda eğitim öğretim görmeye başlarlar. Okul hizmete girer, yetkililerimiz oturur konuyu değerlendirirler. Şayet okulumuz bir yandan öğrencilerimize hizmet verirken, bir yandan da hizmetiçi eğitimde verilme imkanı olursa ikisi bir arada neden olmasın. Zaten bu okulun kuruluş amacı hem eğitim vermek, hemde kalifiye eleman yetiştirmek. O nedenle buradan başta sayın valimize, milletvekillerimize ve milli eğitim müdürümüze sesleniyoruz, okulumuza dokunmaya çalışanlara fırsat vermeyin, bu öğrenci kardeşlerimizi Malatya’ya kaysı, Ordu’ya Fındık, Niğde’ye patates toplamaya gitmeye mahkum etmeyin. Bu konuda duyarlı olan muhtar Arkadaşlarımızla birlikte konun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sakın kimse halkın isteklerini, muhtarlarımızın isteklerini göz ardı etmesin. Bu memleket hepimizin, bu çocuklar hepimizin, o nedenle geleceğimizin teminatı ve çoğu fakir ailelerimizin ferdi olan çocuklarımızın bu okuldan mezun olursam bir meslek sahibi olacağım, ileride turizm sektöründe iyi bir iş bulabileceğim hayallerini kimsenin yıkmasına izin vermeyiz.