Haber-Metin HARAKÇI

Gerçekleştirdiği kültürel ve toplumsal faaliyetlerle Bursa'nın etkin sivil toplum kuruluşlarından olan Bursa İl Dernekleri Federasyonu'nun (BİLDEF) 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Divan Kurulu Başkanlığını Rıfat Bakan'ın yaptığı genel kurula, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, STK yöneticileri, üye hemşeri dernekleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Mevcut Genel Başkan Ramazan Alp, tek listeyle girdiği genel kurulda üyelerden 3 yıl daha güvenoyu aldı.

Genel Kurul'da konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, hemşeri derneklerinin kültürel anlamda büyük bir buluşmaya hizmet ettiğini belirterek, "Benim düşünceme göre; Bursa'nın gerçek sahibi yoktur. Eğer bir sahip aranıyorsa o da Tophane'de yatan Osman Gazi'dir. Bu şehirde kimse kimseye 'hoş geldin' diyemez. Konuya bu açıdan baktığımızda, farklı şehirlerden gelen insanların Bursa adına katkı koymasına ve Bursalılık kimliğinin oluşturulması çok daha kolay zemin hazırlanır" ifadelerini kullandı.

BİLDEF üyelerine seslen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız ise, kongrenin hayırlı olmasını diledi. Yıldız, hemşeri derneklerinin tek çatı altında toplanmasıyla büyük bir kültürel buluşmanın sağlandığını ifade ederek, bu noktada BİLDEF'in önemli bir misyon üstlendiğini belirtti.

"SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"

BİLDEF üyelerinden güvenoyu alarak 3 yıllığına tekrar göreve seçilen BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp ise teşekkür konuşmasında şunları kaydetti: "BİLDEF 4. Olağan Genel Kurulu'nda, şahsım ve Yönetim Kurulumuza teveccüh göstererek görevi tekrar bize tevdi eden tüm dernek başkanlarımıza ve delegelerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Sırtımıza ağır ve onurlu bir sorumluluk yüklendiğinin farkındayız. Bu bilinçle hareket ederek, kamuya mal olan Bursa İl Dernekleri Federasyonu'nu layıkıyla temsil etmekten şeref duyacağız. BİLDEF, milli manevi ve ortak değerlerimiz etrafında bir araya gelen necip bir topluluktur. Anadolu coğrafyasının Bursa'daki yansımasıdır. Birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukunu canlı kılmak; ortak değerleri güçlendirmek, kültürler arası anlayışı oluşturmak ve daha iyi bir toplum idealini hayata geçirmek için çaba sarf etmektedir. Yaşadığımız kadim şehir Bursa'nın yaşam biçimine entegre olup kentlilik bilincinin sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin oluşmasına aracılık etmektedir" ifadelerini kullandı.