Üniversite Merkez Külliyesi içerisindeki Merkezi Derslikler binasında 11 kişilik akademik kadrosuyla mevcut 273 öğrencisine eğitim veren Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda, bu yıl Antrenörlük Eğitimi programına 50, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programına ise 60 öğrenci olmak üzere toplamda 110 öğrencilik genel kontenjan açıldı.

Öğrenim süresinin 4 yıl olduğu BESYO, özel yetenek sınavı ile öğrenci alıyor. Sınav başvuruları, 2-10 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden http://basvuru.adiyaman.edu.tr/besyo adresinde çevrimiçi olarak alınacak.

Bünyesindeki öğrencilere futbol, basketbol, hentbol, dağ bisikleti, futsal, voleybol, uzakdoğu sporları ve halter branşlarında şampiyonluklar yaşatan BESYO, yeni dönemde de yine birçok branşta başarılar elde etmek istiyor.

Elde edilen başarılar ve yeni dönemdeki öğrenci portföyünden bahseden BESYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Murathan, "Amacımız evrensel bilgi üreterek, toplum ve insanlık yararına kullanmak; çağdaş anlayışta, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirerek ülke kalkınmasına sosyo-kültürel, teknolojik ve bilimsel yönden katkı sağlamaktır. Değişen ve gelişen bir üniversite olarak özgörüşümüz, ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin, saygın, öncü ve işbirliğine açık bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır. Bu kapsamda bizlere emanet edilen kardeşlerimizi en iyi şekilde donanımlı birer birey hâline getirerek hayatlarında başarılı olmaları için çalışıyoruz." diye konuştu.