Başkan Koca açıklamasında; “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri arası Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren, 3568 sayılı Meslek Yasasına istinaden, 111 bin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 4 bin 800 Yeminli Mali Müşavir ile 18 bin stajyer ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası, TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir. Dünyamızda, özellikle de coğrafyamızda cereyan eden ekonomik ve siyasi gelişmelerden, ülkemizin özel durumundan kaynaklanan huzur ve ülke güvenliğine yönelik operasyonlar nedeniyle ekonomik sorunlarımıza tam anlamıyla çözüm sağlanamadı.

2020 yılı, depremler ve şehit haberleriyle, çığ felaketleriyle başladı ve içimizi yaktı bütün bu haberler.

Umuyorum ki 2020 yılının ilk çeyreği gibi kalan kısmı da böyle felaketlerle anılmaz, ülkemize ve tüm coğrafyamıza barış ve huzura vesile olan gelişmelerle, ekonomik sorunlarımızın çözüme ulaştığı, çok özlediğimiz huzur dolu günleri tekrar getirsin. Bu vesile ile İdlip'de şehit düşen tüm askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Küresel dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeler, muhasebe, finansal raporlama, denetim gibi konuların öneminin her geçen gün daha da artırmaktadır. Sağlıklı ve güvenilir finansal raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biridir.

Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır.

Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutla şekillendireceğiz.

Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların dayanışmayla, iş birliğiyle ve anlayışla çözüleceğine inanıyoruz. Yarınlara umutla bakacağımız bir geleceği hep birlikte hazırlayacağız.

Bu inançla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için aydınlık dolu yarınlar diliyorum.” Dedi.