Adıyaman Şire Pazarı Esnaf Derneği Kurucu Genel Başkanı Gani Babar, yaptığı açıklamada, “Adıyaman’da 14 yıldır bu başkanlığı yapıyordum. Ben Adıyaman’ıma eliminden geldiği kadar her konuda yardım etmeye hazırım. Yeni mahsul ürünler çıkmaya başladı. Kurutmalık, pekmezlerimiz geldi. Bayramdan sonra bütün ürünlerimiz çıkacak” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Babar, “Geçen gün şehitlerimiz oldu. Ailelerinin başı sağ olsun, bütün Türk milletinin başı sağolsun. Askerler bizim evlatlarımız. Adıyaman’da bulunan valimize baş sağlığı dilerim. Alay komutanımıza başsağlığı dilerim. Emniyet Müdürümüze başsağlığı dilerim. Hakikaten bizim bağrımızdan çıkan evlatlarımız çok üzüntü duyduk” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinin tam olduğunu vurgulayan Babar, şunları kaydetti:

"Allah’ın emri olan kurbandır, kurbanımızı keseceğiz. Emin olun ki bu bayramda Adıyaman’da olan bu şehit haberi bizi üzmüştür. Vatanımızı, namusumuzu, şerefimizi bayrağımızı bekleyen insanlara bu yapılan saldırıyı kınıyoruz. Devletimiz bunların intikamını alsın. Devletimiz güçlüdür. Biz her zaman devletimizin yanındayız. Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımıza dedi; altını, dolarını satsın. Halkımız satıyor. Biz cumhurbaşkanımızın her konuda yanındayız. Maddi manevi her konuda yanındayız. Cumhurbaşkanımız geldiği günden bu yana hiçbir gün rahat etmemiştir. Ekmeğe, una zam geliyor. Bunlar kimden çıkıyor. Fakirden çıkıyor. Amerika istediği pisliği yapıyor. Ama bizlerin ayık olması lazım. Bütün Müslümanların bayramını tebrik ederim”