‘’Yüzüne Nur İnmiş, Şehit Olduğuna Gülüyor Gibiydi ‘’

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda yaralanan ve hastanedeki tedavisinin ardından getirildiği memleketi Adıyaman'ın Çemberlitaş köyünde ziyaretçilerini kabul ediyor. Piyade Uzman Çavuş Muzaffer Doğan ‘’ Aslar gibi Mücadele eden Mehmetçiğin ele geçirdiği mevziler ‘de ve ölü olarak ele geçen teröristlerin üzerinde ABD yapımı silahlar ve askeri teçhizatlar vardı. Operasyonun başladığı ilk beş gün içinde Türk Askerinin karşısında dayanamayacaklarını anlayan terörist gruplar Aslan görmüş, kedi gibi kaçmaya başladılar ‘’ dedi.

-Kucağında Şehit Olan Çavuşun Hemşehrisi Olduğunu Öğrendi-

Afrinde Teröristlerle girdiği  çatışmada şehit olan ve Besni ilçesi Suvarlı beldesinde hemşehrisi Enes Sarıaslan’ın SABAH gazetesinde yer alan haberini okuyan Piyade Uzman Çavuş Muzaffer Doğan o gün yaşadığı acı tesadüfü ilk defa 02haberler.com’a anlattı:

‘’764 nolu İsimsiz tepede birkaç metre aralıklarla timler halinde ilerliyorduk. Önümüzdeki tim saldırıya maruz kalınca hemen mevzi alıp karşılık vermeye başladık. Hemen önümde yatan yaralı biz uzman çavuş arkadaşı kucaklayarak kendi bulunduğum mevziye aldım. Yarası çok ağırdı. Kucağımda şehadete ulaştı. O anki yüzünün halini anlatmaya kelimeler yetmez. Yüzüne nur inmiş. Şehit olduğuna sevinip gülüyor gibiydi. Sanki cennette peygamber efendimize komşu olduğu yeri görmüş ve çok sevinmiş bir yüz ifadesi vardı. Bir şey söylemeye çalışıyordu ama tek anladım sözleri ‘ Vatan’ oldu. zerinde ki kimliği çıkarttığımız ’da onun hemşerim Besni Suvarlı’dan Enes Sarıaslan olduğunu oracıkta öğrendim. Kıskandım. Üzüldüm.. Yüzündeki o Nuru görünce kıskandım. Peygamberimize komşu oldu. Makamların en yükseğine ulaştı diye. Ona bir şey yapamadığım içinde üzüldüm. Vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin mekanları cennet olsun.’’ dedi.

-Her Türlü Şerefsizliği Deniyorlar

Teröristlerden temizlediğimiz yerleşim birimlerinin ve oradaki sivil halkın güvenliği için her türlü tedbiri alıyoruz. Evvelki gün yine teröristlerden temizlenen köye girdik, köyde bir sessizlik hakimdi, tertemiz gözüküyordu ama şerefsizler haince çukurlara, evlerin altına kazılmış kanallara yerleşmiş, pusu kurmuşlar, bizde köye mühimmat götürdük. Mühimmatı boşaltırken, pusuda yatan şerefsizler köye giren zırhlı aracı görür görmez bir anda farklı yerlerden roketatarlarla saldırıda bulundular. Çok yakınıma düşen roketin etkisiyle baygınlık geçirmişim. Benle birlikte olan arkadaşım beni sürükleyerek güvenli bir yere almış. Sonrasını hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Allah başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin.

-İyileşir İyileşmez Görevime Döneceğim

Tek isteğinin, en kısa zamanda iyileşip görevine silah arkadaşlarının yanına döneceği günü beklediğini söyleyen Piyade Uzman Çavuş Muzaffer Doğan; ‘ Enes kardeşimin Suvarlı’daki mezarını ziyaret edip silah arkadaşlarını selamını ileteceğim’ dedi.

-Önce Vatan Sonra Ana Ve Sevgili-

Piyade Uzman Çavuş Muzaffer Doğan daha önce Fırat kalkanı harekatında Elbab ve Cerablus’ta da görev aldığını hatırlatarak ‘’ Bu işi ancak yaşayan bilir. TSK ‘nın her kademesindeki insanın kalbi önce vatan sonra Ana ve yarı, sevgilisi için atar. Hainler şu anda köşeye sıkışmış durumdalar. En yakın zamanda Afrin temizlenecek. Nasıl ki Cerablus’ta, Elbab’ta onları mezara gömüp köklerini kazıdıksa, Afrin, Münbiç onların sonu olacak. Er veya geç temizlenecek. ‘’ dedi.

-Biz’de Kürt Oğlu Kürt Düz-

Piyade Uzman Çavuş Muzaffer Doğan’ın babası Nöyfel Doğan; “ Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Bu oyun Amerika oyunudur. Bizde Kürt'üz bizde Kürt evladıyız bende Kürt'üm bende bir Kürt evladıyım bir Kürt olarak söylüyorum 5 tane oğlum var onlarda kurban olsun bunların Kürtlükle bir alakası yok bunların gayesi Kürt davası değil. Bunların gayesi Amerika'nın oyunu Türkiye'yi bitirmek yıkmak başka bir şey değil bunu da yapamayacaklar Türkiye'yi bölemeyecekler ‘’ dedi.

Haber-Metin HARIKÇI