KONUŞULAN RAKAM DOĞRUYSA BUNUN VEBALİ AĞIR OLUR

Adıyaman Üniversitesi önünde Altınşehir kavşağına yapımına başlanan Battı Çıktı projesinin 40-45 milyon TL gibi çok büyük rakama yapılacak söylentilerine bile inanamadıklarını dile getiren başkan Doğan; “İlimizin en önemli sorunlarının başında Trafik sorunu geliyor. Kuzey ve Güney çevre yolu yapılmadığı yaptığınız bütün yolları aynı kavuşmağa bağladığınız sürece, yaşanan trafik sorunu asla çözülemez bilakis her geçen gün artırırsınız, şehir trafiğini rahatlatmak adına Altınşehir kavşağına yapımına başlanan Battı Çıktı projesi tek başına çözüm olamaz. Bunun yanı sıra projenin maliyetinin 40-50 Milyon TL olduğu belirtiliyor. Şayet bu kadar yüksek bir maliyete yapılıyorsa bunun vebali ağır olur.” Dedi.

HEM ESNAF HEM VATANDAŞ PERİŞAN OLDU

Battı Çıktı projesine başlamadan evvel alınması gereken tedbirlerin yetersiz olduğunu dile getiren Başkan Doğan; “İlimize trafik sorununu çözmek adına başlatılan Battı Çıktı projesi şu haliyle sırf seçim öncesi verilen bir söz yerinde kalmasın diye başlatılan bir proje görüntüsünde. Öyle veya böyle proje çalışmasına başladı. Bizler ilimiz adına yapılacak her güzellik için teşekkür ederiz, eksiklere rağmen, ilin beklentisine tam olarak cevap vermeyecek olmasına rağmen bizim bunun önüne geçme, projeyi iptal etme imkanımı yok, o nedenle başlamış bir şey için bize hayırlı olsun demek düşer. İlin trafiğini rahatlatmak için başlatılan proje maalesef Altınşehirşehir mahallesi, o taraftaki merkeze bağlı köylerimizde yaşayanları, il dışına gidenleri, il dışından gelenleri ve en önemlisi Adıyaman Gölbaşı istikametinde bulunan işletmecilerimizi, esnafımızı, Üniversite personelimizi adete perişan etti. Battı çıktı projesi için alternatif yol yapılmayınca Altınşehir mahallesi tarafında hizmete konulan alternatif yol şehir trafiğini alt üst ettiği gibi, esnafın bazen siftahsız bir şekilde işyerini kapatmasına bile sebebiyet vermiştir.” Dedi.

İLİMİZDE KOBİLERE DESTEK KREDİSİ VERİLDİ Mİ, VERİLDİYSE KİMLERE VERİLDİ ?

Türkiye’de yaşanan Corona Virüs salgınıyla birlikte Kobilerin ve yatırımcıların çok etkilendiğini belirten başkan Doğan; “Hükümet Corona Virüs salgını sonrası sektörel bazda yaşanan sıkıntıları rahatlatmak adına bazı yardım paketleri açıkladı. Bunların ne kadarı hayata geçti henüz tama olarak bilmiyoruz. Ayrıca Esnafa ve Kobilere destek olmak amacıyla Garanti Fonundan Faizsiz krediler verildiği ifade ediliyor. Başlatılan bu uygulamadan Adıyaman’daki yatırımcımız, esnafımız yararlana bildi mi ?, yoksa Faizsiz olan bu kredi adrese teslim bir yerlere mi verildi ?bunu öğrenmenin tek yolu ilgili kuruluşların failiyetlerini belirli aralıklarla halka ve basına açıklanmasıdır.Bu açıklamalar sayesinde kim müracaat etti kime verildi kime verilmedi ilgilenenler tarafından bilinir ve adrese teslimmi yoksa ihtiyacı olan ve şartları taşıyan herke verildiği anlaşılır böylece vatandaş arasında dolaşan dedikodularda kesilir.

EĞRİÇAY, VADİYAMAN ŞİMDİ MİLLET BAHÇESİ

Adıyaman’ın Türkiye’nin en çok müjde alan ancak müjdelerin arkası boş çıkan iller arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten başkan Doğan; “Hükümetin ülkemiz için yapmış olduğu yatırımları takdir ettiğimiz gibi yapılmayanları da eleştirmek bizim görevimizdir. İlimizin Altınşehir bölgesinde bulunan Eğriçay mevkiinde halkın nefes alacağı Eğriçay Projesini hayata geçiriyoruz müjdesi verildi, olay sadece müjdeyle öylece kaldı, bir süre sonra buraya Vadiyaman adı altında ikinci bir proje müjdesi verildi o müjde de o şekilde kaldı, şimdi Millet Bahçesi adı altında yeni bir müjde verildi ve öylece bekliyoruz. İstemesini bilen iller, lobisi kuvvetli olan iller istedikleri her şeye tez zamanda kavuşmakta, özellikle Karadeniz tarafında binlerce metre yükseklikteki Zigana Dağının altına 15 Kilometre uzunluğunda tünel yapılıyor. Tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz, bunu yapan aynı hükümet söz konusu Adıyaman olduğunda ya ödenek bekliyor, ya da kaynak bekliyor. Adıyaman’la Malatya arasındaki Çelikhan ilçemizin de Adıyaman merkezle yakınlaşmasını sağlayacak hatta Malatya Adıyaman Şanlıurfa bağlantısını sağlayarak ilimize bir canlılık getirebilecek duble yol çalışması ne durumda bilen var mı. Adıyaman olarak Tüm siyasi parti yöneticilerinin 5 millet vekili ile birlikte ilimiz aşına tüm yatırımları ilgili kuruluşlarda takip etmeye ve bir baskı yaratmaya her zaman hazır olduğumuzu çeşitli zamanlarda açıkladık bu konu ve bu teklifimizi yeniliyoruz . Unutmayalım ki bir tek Adıyaman var ve bizler orada yaşamaktan, Adıyamanlı olmaktan gurur duyuyoruz. Adıyaman’ın problemlerini dile getirmek ve her platformda herkesle birlikte çözüm aramaktan da asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.