Adıyaman Valiliği’nin himayesinde, Adıyaman Dernekler Federasyonu ve Adıyamanlılar Vakfı tarafından Adıyaman Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ her kesimden büyük beğeni topladı.

Adıyaman Belediyesi’nin de büyük bir stant açarak Adıyaman’ın kültürünün, turizminin ve adetlerinin tanıtılmasına katkı sunduğu ‘Tanıtım Günleri’ boyunca eşi Fulya Kutlu hanımefendiyle birlikte alanda bulunan ve misafirleriyle yakından ilgilenen Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, misafirlerine çeşitli ikramlarda bulunarak, Adıyaman hakkında bilgiler verdi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından açılışı gerçekleştirilen ve dört gün boyunca Adıyaman’ın her türlü güzelliğinin sergilendiği ‘Tanıtım Günleri’ ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, huzurun ve barışın başkenti olan Adıyaman’ı en iyi şekilde tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Adıyaman’ın tam bir huzur kenti olduğunu, yüzyıllar boyunca bu topraklarda hiç savaşın yaşanmadığını dile getiren Başkan Kutlu, “Adıyaman’ımızı tanıtmak için Nemrut Dağı’ndan Cendere Köprüsü’ne, Sahabe’den Perre Antik Kenti’ne kadar bir sürü materyalimiz mevcut. Ancak Adıyaman denilince akla gelen en önemli şey bugün dünyanın da büyük ihtiyaç duyduğu barış ve kardeşliktir. Adıyaman’ın üzerinde bulunduğu topraklarda yaşayanlar tarih boyunca hiçbir savaşa tanıklık etmemişlerdir. Hep hoşgörüye şahitlik etmişlerdir. Dün nasıl barış içerisinde yaşanmışsa bugünde Türk’ü Kürdü, Müslüman’ı Hıristiyan’ı, Alevi’si Sünni’si bu topraklarda aynı hoşgörüyle yaşamaya devam etmektedirler. İşte Adıyaman budur. Adıyaman hoşgörü demektir. Dört gün boyunca İstanbul’da bu güzide kentimizi tanıtmanın mutluluğunu yaşadık ve herkesi bu hoşgörü kentine davet ettik. Oldukça da faydalı geçtiğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.