İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, Adıyaman, Nevşehir ve Adana İl Milli Eğitim Müdürü ve Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği görevlerinde bulunan Abdulgafur Büyükfırat geçirdiği kalp krizi nedeni ile önce Osmaniye Devlet Hastanesine ardından Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Buradaki tedavisi sonrası kendine geldikten bir gün sonra geçirmiş olduğu ikinci kalp krizi sonucu Büyükfırat yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Büyükfırat'ın cenazesi tamamlanan işlemlerin ardından kendi memleketi Adıyaman'ın Samsat ilçesine getirildi. Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal Mezarlığında kılınan cenaze namazı sonrası Büyükfırat, gözyaşları arasında defnedildi.

Corona Virüs salgınına karşı sosyal mesafe kuralına uyularak Sahabe mezarlığında düzenlenen cenaze törenine Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kandemir, Abdulgafur Büyükfırat'ın yakınları, Şanlıurfa, Adıyaman ve Osmaniye'den de çok sayıda yetkili ve sevenleri katıldı.

Cenaze töreni öncesi Samsat Belediyesi ekiplerince vatandaşlara maske, şapka ve kolonya dağıtıldı.

02haberler.com sitesi olarak Abdulgafur Büyükfırat hocamıza Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanın Cennet olsun, Nur Yüzlü hocamız.