Haber: Metin HARIKÇI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Valilik makamında “Tebrikatı Kabul Töreni” düzenlendi. Valilik makamında, 1920 ile 1930’lu yılları arasında el yapımı olarak üretilen ve Cumhuriyet döneminin ilk Türk Bayraklarından biri olma özelliği taşıyan asırlık Türk Bayrağının gölgesinde gerçekleşen Resmi Kabul Töreni’nde Vali Hulusi Şahin; protokol üyeleri, kamu kurumlarının yetkilileri, STK temsilcileri, güvenlik güçleri ve vatandaşların olduğu heyetin tebriklerini kabul etti. 

Resmi Kabul Töreni’nin ardından Vali Şahin ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Caddesi’ndeki kutlama törenine katıldı. Kutlama töreninde ilk olarak Vali Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek askeri araç üzerinde halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Törene Antalya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticisi ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Antalyalıların, genciyle yaşlısıyla, 7’den 70’e yoğun katılım gösterdiği tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törende daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajı okundu. 

Cumhuriyetimiz Artık Asırlık Bir Çınar Oldu

Bugünün bizler için çok önemli bir gün olduğunu söyleyen Vali Şahin; “Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve sevinci içerisindeyiz. Cumhuriyetimiz artık asırlık bir çınar oldu. Ne kadar övünsek ne kadar gurur duysak azdır. Cumhuriyet bizi, bitmek bilmez savaşlarda cepheden cepheye koşarak tükenme noktasına gelmiş bir ulustan 85 milyon nüfusu ile dünyada sözü geçen bir büyük Millet haline getirdi.”

Atamızın Sarsılmaz Güvenini Boşa Çıkarmayacağız

Konuşmasının son bölümünde gençlere seslenen Vali Şahin şunları kaydetti: “Sevgili Gençler, hedefimiz belli, Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Demokrasimizi, hukukun üstünlüğünü ve sosyal devlet anlayışımızı daha da geliştireceğiz. Çalışacağız, çok çalışacağız. Ulu Önder Atatürk'ün 10. yıl nutkunun sonunda ifade ettiği milletine olan sarsılmaz güvenini boşa çıkarmayacağız. Büyük Önder şöyle diyordu: ‘Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile atinin yüksek medeniyet ufkundan yeni bir güneş gibi doğacaktır.’ Bu duygu ve düşünceler ile Aziz Milletimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetin daha nice yüzyıllar yaşayacağına olan inancımı bir kez daha ifade ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum.”