Önceki gün Merkeze bağlı Kömür Beldesi’nde il ve merkez ilçe teşkilatlarıyla maske dağıtımı gerçekleştiren ve tarlada çalışan çiftçileri ziyaret ederek kadınların anneler gününü kutlayan milletvekili Tutdere bugün de şehir merkezinde uzun bir aradan sonra tekrar faaliyete başlayan berberlerle kuaförlere maske ve siperlik dağıtarak salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyulması için vatandaşlara çağrıda bulundu.

KÖYLERDE YAŞAYAN VE TARLADA ÇALIŞAN VATANDAŞLARA MASKE DAĞITTILAR

Önceki gün Kömür beldesinde muhtarları, esnafları ve tarlada çalışan çiftçileri ziyaret eden milletvekili Tutdere, “İktidarın maske konusundaki tüm yanlış kararlarına ve kararsızlıklarına rağmen yurttaşlarımız salgınla mücadele etmeye çalışıyor. Kimi kendi çabasıyla kimi sivil toplum örgütleri ve diğer kurumların çabalarıyla. Süreç iyi yönetilmediği için maalesef herkes bu süreçte salgına karşı en önemli tedbirlerden biri olan maskeye kolay kolay erişemiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediyelerimizin de katkısıyla bu eksiklikleri gidermek için çalışıyoruz. İl Başkanımızla birlikte Kömür Beldemizde başta günler sonra dışarıya çıkarak, nefes alma imkanı bulan 65 yaş üstü hemşehrilerimiz olmak üzere beldede yaşayan diğer hemşehrilerimize maske dağıttık. Ayrıca yurttaşlarımızın kolay erişebilmesi için muhtarlıklarımıza da maske bıraktık. Hep birlikte sağlıklı ve güzel günlerde tekrar buluşmaya söz verdik.” ifadelerini kullandı.

ÖNCE TARLADA ÇALIŞAN ANNELERİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI, SONRA BİRLİKTE TÜTÜN DİKTİ

Kömür Beldesinde sürdükleri saha çalışmasında tarlada çalışan çiftçileri de ziyaret eden Tutdere, “Biz bugün her şeye rağmen üretmeye devam eden, tarlada alın teri döken annelerimizi ve emekçi yurttaşlarımızı ziyaret ederek hem maskelerini takdim ettik hem de annelerin anneler gününü kutladık. Sonrasında çiftçilerimizle birlikte tütün dikerek sorunlarını konuştuk. Çiftçilerimizin tek arzusu emeklerinin karşılığını alabilmek. Saraydan çağrıda bulunarak 'Bir karış boş arazi bırakmayacaksınız’ diyen sayın cumhurbaşkanına tütün tarlasından seslenmek istiyorum: Çiftçiler bir karış boş arazi bırakmamak için çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek demeden hep birlikte tarlada, güneşin altında çalışıyorlar. Siz de üreten bu insanların emeklerine sahip çıkın. Bugün diktikleri bu ürünü 1 Temmuzdan sonra gönül rahatlığıyla satabilmek, emeklerinin karşılığını almak istiyorlar. Ürettikleri için hapis cezasıyla karşı karşıya kalmak istemiyorlar. Bu sese artık kulak verin.”dedi.

HEDEFİMİZ TÜM KUAFÖRLERE MASKE VE SİPERLİK DAĞITMAK

21 Marttan bu yana faaliyet gösteremeyen Kadın ve Erkek Kuaförlerinin açıldığı gün il, ilçe ve gençlik örgütleriyle birlikte buraları ziyaret eden Tutdere “Bilindiği üzere Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda 21 Marttan bu yana kuaför, berber ve güzellik salonları gibi işletmeler kapalı bulunmaktaydı. Uzun zamandır kapalı bulunan bu işyerleri normalleşme çalışmaları kapsamında bugün faaliyetlerine yeniden başladı. Ancak vatandaşlarımızın temasın fazla olduğu bu salonlarda ekstra özen ve dikkat göstermesi gerekmektedir. Bu nedenle bugün şehrimizin farklı noktalarında bulunan kadın erkek kuaförleri, berberler ve güzellik salonlarını ziyaret ederek hem maske ve siperlik takdim ettik, hem de salgına karşı alınan tedbirlere özen göstermelerini rica ettik. Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman milletvekili, il ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik örgütleri olarak hedefimiz uzun bir aradan sonra tekrar faaliyet göstermeye başlayan tüm berberlerle kuaförlere maske ve siperlik dağıtmak.”dedi.

İl ve İlçe Başkanlarıyla birlikte Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’e de ziyaret gerçekleştiren milletvekili Tutdere “İl Başkanımız Burak Binzet ve Merkez İlçe Başkanımız Hüseyin Buluş ile birlikte Adıyaman Valimiz Sayın Aykut Pekmez 'i makamında ziyaret ederek Adıyaman'da ki koronavirüs sürecini değerlendirdik. Halkımızın bu süreçten en sağlıklı şekilde çıkması adına çözüm önerilerimizi anlatarak, yapılan ve yapılması gereken çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunduk.”ifadelerini kullandı.