Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilecek okul sporları müsabakaları bu yıl 33 branşta ve 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Her yıl Adıyaman’dan binlerce öğrenci sporcunun katıldığı müsabakalar tüm ilçelerde bu yılda yoğun katılımla yapılacak.
İl Müdürü Fikret Keleş, 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı okul sporları müsabakalarının tüm okullar ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, hem sahada hem de tribünde hoşgörülü bir sezon geçirilmesini temenni etti.
Okul Sporları genel değerlendirme tablosunda Türkiye de ikinci kent olan Adıyaman’da okullar tarafından heyecanla beklenen okullar arası spor müsabakalarının başladığını belirten İl Müdürü Fikret Keleş, şöyle konuştu:
“2017 – 2018 sezonunun da ilimizde 33 farklı branşta 186 kategoride 2.059 sporcu başvurusu alarak 29 bin civarında öğrencimizin spor faaliyetlere katılımını sağladık.
Amacımız, bu eğitim öğretim yılında da faaliyetlere katılacak okul sayılarımızı çoğaltmak ve aktif lisanslı sporcu ve oyuncu sayımızı yükselterek başarımıza bir yenisini eklemek istiyoruz. Bu anlamda, okul sporlarının yeni döneminde Milli Eğitim müdürlüğümüze, okullarımıza, öğrencilerimize, Antrenör ve Öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm paydaş kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim.”