Haber-Metin HARIKÇI

Deprem şiddetinin yüksek olmasına rağmen can kaybının olmayışının sevindirici olduğunu dile getiren AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat; “Düzce ilimiz Gölyaka ilçesinde 5.9 şiddetinde meydana gelen deprem ilde etkili olurken deprem başta İstanbul olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illerimizde de hissedildi. Depremin meydana gelmesinin ardından çok kısa sürede Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bakanlarımız ve devletimizin ilgili kurumları anında deprem bölgesine hareket ettiler.

Kısa sürede depremle ilgili çalışmalar yaptılar. Yaşanan deprem sonrası sokaklara çıkan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için her türlü önlemler alındı. Vatandaşımız soğuk kış gününde devletimizin sıcaklığını yanında hissetti. Depremin yaşandığı bölgede hasarlar meydana geldi, yaralılarımız var. Allah’a şükürler olsun can kaybı yok. Bir teyzemiz yaşadığı korku ve panik sonrası kalp krizi geçirerek vefat etti. Allah rahmet eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesinden sürekli bilgiler almakta, Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve devletimizin kurumları deprem bölgesini yakından takip etmekte. Bizlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Sosyal Politikalar Başkanımız sayın Jülide Sarıeroğlu, Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı MKYK Üyemiz Dr. Tuba Köksal, Bolu ve Kocaeli Sosyal Politikalar Başkanlarımız ve yardımcıları ile birlikte Düzce’de depremden etkilenen vatandaşlarımızı ziyaret ettik.

Düzce Valimiz Vali Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, AFAD Başkanı Yunus Sezer’den son durum hakkında bilgiler aldık. Devletimiz deprem anından itibaren her türlü çalışmayı başlatmış olup, bölgede depremin yaraları hemen sarılmaya başlandı. Hasarlı binalar kontrollü bir şekilde yıkılmaya başlandı. Düzce ilimiz başta olmak üzere deprem anında etkilenen diğer illerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, Rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın. Depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.