Ziyaret kapsamında Biraralık Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi ortopedik engelli Harun Nisa Kaya, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulu 3. Sınıf öğrencisi ortopedik engelli Merve Ecrin Eskici ve Yavuz Selim Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi zihinsel engelli Reyhan Buğday karnelerini il milli eğitim müdürü Ahmet Alagöz’ün elinden almanın sevincini yaşadı.

Engelli olmanın eğitime bir engeli olmadığını eğitim gören öğrencilerin en güzel bir şekilde ortaya koyduğun belirten Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz; “Milli Eğitim bakanlığımız tarafından engelli öğrencilerimizin eğitimini en güzel şekilde sürdüre bilmeleri adına, Hastanede tedavi gören, evinde olmak zorunda kalan öğrencilerimiz için öğretmenlerimiz elinden geleni yapmaktalar. İlimizde bu kapsamda 70 öğrencimiz eğitimini kesintisiz bir şekilde sürdürmekte. Bugün ili geneli karnelerimizi okullarımızda dağıttık. Evinde eğitim gören üç kardeşimizi de evinde ziyaret edip onların karnelerini bizzat biz takdim ettik. Onların mutluluğu her şeye değerdi. Eskiden engellisini evinde saklayan ailelerimiz devletimizin bu güzel politikaları sayesinde hayatın her alanında etkin olmaya başladılar. Kendilerine bundan sonraki yaşamlarında, eğitim hayatlarında başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin sevincine ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Biraralık Ortaokulu Müdürü Abdurrahman Yakut; “Engelli öğrenci kardeşlerimizin en iyi eğitimi almaları hususunda bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. İl Milli eğitim müdürümüz ile birlikte öğrenci kardeşlerimizi ziyaret edip, karnelerini evlerinde teslim ettik. Öğrencilerimizin mutluluğu her şeye bedeldi. Kendilerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Devletin evde eğitim sisteminden son derece memnun olduklarını dile getiren aileler, başta il milli eğitim müdürü olmak üzere sabırla öğrencilere eğitim veren öğretmenlere teşekkür ettiklerini belirtiler.