Proie hakkında açıklamada bulunan Adıyaman Sanat, Turizm ve Eğitim Derneği koordinatörü Ahmet Günaydın; “Toplantıya konsorsiyum üyeleri, proje ortakları kurumların temsilcileri katıldı.

EU Nation, Hollanda- Koordinatör. Ortaklar: Fundacja Instytut Re-Integracji Spolecznej, Polonya, Open Europe – İspanya, KILCOOLEY WOMEN'S CENTRE GIFTED IRELAND- İrlanda, Adıyaman Sanat, Turizm ve Eğitim Derneği, Türkiye, Nikanor, Bulgaristan, LET HER IN INTERNACIONAL – İspanya temsilcileri katıldı.

Projenin genel amacı, dezavantajlı kökenden gelen kadınlarla, özellikle de göçmen ve mülteci kadınlarla çalışan eğitimcileri desteklemek, onları öğrenme sürecine dahil etmek ve dil becerilerini, sivil katılımlarını ve aynı zamanda topluma dahil olma duygularını geliştirmektir. Yetişkin eğitimcilerinin hikaye anlatımına dayalı yeni öğretim stratejilerinin uygulanmasına ilişkin yeterliliklerini geliştirmek, Yetişkin eğitimcilere projenin bir parçası olarak geliştirilen kaynakların nasıl kullanılacağını ve bunları öğrencilerin ihtiyaçlarına göre nasıl uyarlayacaklarını konusunda eğitim vermek, Yetişkin eğitimcilerin öğrencileri motive etme ve katılım duygularını geliştirmeyle ilgili sosyal becerilerini güçlendirmek, Kültürlerarası anlayışın ve farklı kökenden gelen insanların kabul edilmesinin önemi ile cinsiyet eşitliği konularını anlama konusunda eğitimciler arasında farkındalığı artırmak.

Proieye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.