Kuştepe, yaptığı açıklamada, geçen seneye göre otellerin dolu olduğunu, araçların yeteri kadar iş yaptığını ifade etti.

Önceki yıllara göre turizmde yukarıya doğru bir ivmenin olduğunu vurgulayan Kuştepe, "Bundan birkaç yıl önce Gaziantep'te bir bomba patladı. Turların üçte ikisi iptal oldu, hatta ben Türkiye'de büyük acentalarla çalışıyorum. Jolly ile çalışıyorum, Anı turla çalışıyorum, İzmir'in Escan'la çalışıyorum. Öyle eskisi gibi değil, Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Bak şuanda yine sınırda savaş olduğu halde artık eskisi gibi değil, kimse korkmuyor, günün 24 saatinde buralar doluydu"dedi.

- DOLAR YÜKSELDİĞİNDE PARA KAZANDIK

Dolar krizine de değinen Kuştepe, şöyle devam etti:

"Şimdi ülkenin turizmi bundan evvel insanların arasında bir dolar sıkıntısı vardı. Ben bunu hep diyordum, bizim dolarla işimiz yok. Türk parasıyla biz çalışıyoruz. O yüzden denizde panik yaparsan boğulursun. Ben bunu defalarca söyledim, adamın dolarla hiçbir işi yoktur, çarşıya geldiği zaman diyor ki dolar bu kadar olmuş. Ben defalarca söyledim dolar yükseldiği zaman bile biz çok para kazandık. O yüzden terör konusuna gelince eskisi gibi değil. Askerimize, emniyetimize  Allah zeval ziyan vermesin. Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Çünkü sınırda savaş olduğu halde de turizmde hiçbir aksaklık olmadı. İnşallah olmaz da"

- NEMRUT'U AVRUPA'DA TANITMAMIZ LAZIM

Dünyanın 8. harikası Nemrut Dağının Avrupa'da tanıtılması gerektiğinin altını çizen Kuştepe, "Umudum şudur; eskiden bizim buraya gelen turist sayısının yüzde yirmisi Mardin, Urfa'ya gitmiyordu, şimdi tam tersi oldu. Tamam bizim oteller dolu, restaurantlar dolu, araçlarımız durmuyor ama bizim yapacağımız Nemrut Dağı dünyanın  8. Harikasını Avrupa ülkelerine tanıtmaktır. Nasıl tanıtmak, eskiden bizim bir Nemrut Kommagene Festivalimiz vardı. Biz bu Festivali yaptığımız zaman Avrupa ülkelerinden katılımcılar gelirdi, sanatçılar gelirdi ve Nemrut Dağının başına ulusal kanallar kurulurdu. Çin'den, Japonya'dan bizi canlı olarak izlerlerdi. Adıyaman'da bu kadar otel yoktu. Ben çok turistik götürüp damda yatırdım. Çarşıya gelen her yer yabancı turist doluydu ama ne oldu Irak Savaşı'ndan sonra, terörden dolayı turistler bıçak gibi kesildi, sonradan bu Jolly Tur çıktı, Anı Tur çıktı,  ETS çıktı"ifadelerini kullandı.

- YERLİ TURİSTLER GEZMEYE BAŞLADI

Son yıllarda yerli turistlerin de gezmeye başladığına dikkat çeken Kuştepe, şunları kaydetti:

"Eskiden yerli turist gezme nedir bilmezdi. Oteli sorardı. Biz otelin içinde bakardık, 3 tane sizin gibi beyefendi, biz diyorduk; burada kardeş, Abi, siz, ne geziyorsunuz diyorduk? Biz de gezmeye geldik, Allah Allah Türkler gezer miydi diye şaşırdık. Onun için yabancılar kesildikten sonra bunlar başladı ama inşallah biz nasıl bir binayı yaparsın için düşer, reklamını yapamazsın ama biz Adıyaman Nemrut Dağı'nın reklamını elimizden geldiği kadar eski günlere çevireceğiz. Çünkü ben geçen hafta bir 10 gün oldu. Avrupa'ya, Sırbistan'a gittim. Havaalanı müdürümüz ile birlikte gittik, oradaki acentalar bize ağırladı. Ondan önce onlar da bizim buraya gelmişlerdi, biz ağırladık. Karakuş'umuzu, Cendere'mizi, Arsemia'yamızı, Nemrut'umuzu onlara gösterdik. Bütün Adıyaman tanıtımını yaptık. Harfane  gecemizi gösterdik. Adıyaman'ımızın bütün eski örf ve adetlerini onlara gösterdik ama yabancıların hoşuna çok gidiyor. Biz de 10 gün evvel Sırbistan'a gittik. Onlarla bir anlaşma yaptık. Kısmet olursa onlara da bu sene burayı gezdireceğiz. Bize Sırbistan yetmiyor, bizim Almanya'ya açılmamız gerekiyor, bizim Japonya'ya açılmamız gerekiyor, bizim Çin' e açılmamız lazım. Nasıl ki Eskiden Nemrut dağın başında Çinliler, Japonlar, karınca gibi resim çekiyordu, inşallah eski günlerimize geliriz"