Haber-Foto: Turgut HARIKCI

Adıyaman’ın yanı sıra Türkiye’nin 81 ilinde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere gerek ders notları gerekse de sosyal medyada açmış olduğu soru çözüm kanalı ve sohbet gruplarıyla moral ve motivasyon kaynağı olan Çalışkan, 2023 YKS’de Düzce ilindeki öğrencisi Vahdet Baki Çakmak’ın sınava sadece kendi notlarıyla hazırlandığını belirterek sözel alanındaki Türkiye 333.lüğü derecesiyle gururlandığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

6 Şubat Depremi’nde birçok yakınını ve öğrencisini kaybeden ardından da memleketi Adıyaman’dan bir süre uzakta yaşamak zorunda kalan Cihat Çalışkan, “Çok zor bir süreç geçirdim. Çok fazla yakınımı ve öğrencimi kaybettim. Yaşanan o kadar olumsuzluğa rağmen ayakta kalmalıydım çünkü kötü bir psikoloji ve çok zor şartlar altında sınava hazırlanan öğrencilerimi düşünüyordum. Depremden bu yana sınav süreci boyunca bir an olsun onları yalnız bırakmadım ve onlar için elimden gelen her şeyi yaptım. Çok şükür emeklerimizin karşılığını da aldık. Açıklanan sınav sonuçları sonrası telefonlarım susmadı. Gerek mesaj, gerek arama, gerekse de sosyal medya aracılığıyla Türkiye’nin birçok ilinden farklı alanlarda birçok öğrencimden derece haberleri ve çok fazla olumlu dönüş aldım. Sözel alanda Türkiye 333.sü olan Düzce ilinden öğrencim Vahdet, sadece benim hazırlamış olduğum notlarla Felsefe dersinde bütün soruları doğru yanıtladığını söyledi. Çok mutlu oldum. Üstelik YKS 2023 için yapmış olduğum soru tahminlerimden 1 tanesinin sınavda çıkması da beni ayrı heyecanlandırdı. Öğrencilerimin başarısında en ufak bir katkımız bile olduysa ne mutlu bizlere. İnşallah gelecek senelerde bu başarılarımızı artırırız ve Türkiye dereceleri çıkartmaya devam ederiz. Sınav sonucu beklediği gibi gelmeyen öğrencilerim ise üzülmesinler hep birlikte daha iyi hazırlanarak çok daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Ayrıca çağ artık çok değişiyor sosyal medya çağı diyebiliriz, bu nedenle sosyal medyada açmış olduğumuz Telegram grubunda her kesimden öğrencinin yer aldığı Türkiye’nin en büyük felsefe soru kanalı olan “Cihat hoca ile Felsefe” kanalına bütün öğrencilerimi davet ediyorum. Son olarak ise “Üniversite kazanmak zor değil sadece doğru rehber hocası seçmesi gerekiyor” parolasıyla çıktığım bu yolda, sınav sürecinde olduğu gibi tercih sürecinde de öğrencilerime elimden geldiğince yardımcı olacağımı belirtmek istiyorum. Şimdiden bütün öğrencilerime tercih sürecinde kolaylıklar diliyor, tercih sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Sınava kendi alanında sadece Cihat Çalışkan’ın hazırlamış olduğu notlarla hazırlandığını belirten Düzce ilinden 2023 YKS Sözel Türkiye 333.sü Vahdet Baki Çakmak, “Öncelikle düzenli bir şekilde çalışmamın karşılığını yapmış olduğum dereceyle almanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu başarımda emeği geçen aileme ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Özellikle de açmış olduğu Türkiye’nin en büyük soru kanalıyla sınava hazırlanma sürecimde en büyük emeği olan Adıyamanlı Cihat Çalışkan hocama ayrı bir parantez açmak istiyorum çünkü sınava sadece Cihat hocamın notlarına çalışarak girdim ve bu notlar sayesinde sınavda felsefe alanında bütün soruları doğru yanıtladım.

Benim gibi belki hiç görmediği, tanımadığı yüzlerce, binlerce öğrenciye çok büyük destek oldu. Bu nedenle kendisine ayrıca teşekkür ediyor üniversite sınavına hazırlanan tüm öğrenci arkadaşlarıma Felsefe alanında ve Eğitim Koçluğu konularında Cihat Çalışkan hocama danışmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.