Edinilen bilgilere göre, Y.Sanayi Mahallesindeki ailesinin evine misafirliğe gelen evli olan ve aynı zamanda psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen Zeynep D. (27), henüz sebebi bilinmeyen bir nedenle bıçakla önce yengesi Sultan Cengiz'in boğazını keserek defalarca bıçakladı.

Yengesine yaklaşık 20'ye yakın bıçak darbesi vuran Zeynep D., daha sonra 7 yaşındaki oğlu A.D.'nin de boğazını keserek karnından bıçakladı. Sebebi ne olduğu bilinmeyen olayda yengesine ve oğluna bu vahşeti yaşatan kadın, daha sonra olay yerinden kaçtı.

Olay esnasında evde olmayan ve eve dönen aile bireyleri durumu fark edince 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Sultan C. Adıyamüan Özel Park Hospital Hastanesine sevk edilirken, zanlının oğlu A.D ise  Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan 2 çocuk annesi Sultan C. yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Annesi tarafından boğazı kesilen talihsiz yavrunun durumun ağır olduğu belirtildi. Yengesine ve oğluna bu vahşeti yaşatan kadının Zeynep D. olayl yerinden kaçtı ve polis tarafından arandığı belirtildi. Mahalleliyi dehşete düşüren olayla ilgili soruşturma sürdüğü ifade edildi.