Ekmek kutusu vatandaşların ilgisini gördü. Vatandaşlar evlerindeki bayat ekmekleri getirerek kutuya attı.

Ekmek israfının çok olduğunu gördüğünü ve harekete geçerek mahallesinde birkaç noktaya bayat ekmek kutusunu koyduğunu ifade eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Aydın, “Üzülerek ifade ederim ki nimetlerin sultanını israf ediyoruz, soframızın baş tacını israf ediyoruz. Ekmekleri çöpe atıyoruz, dünyada 1 Milyar insan yoksulluk sefalet çekerken, milyonlarca insan 1 lokma ekmeğe muhtaç iken biz hergün Türkiye’de 6 Milyon ekmeğimizi çöpe atıyoruz. Dünyada 10 milyon insan açlıktan hayatını kaybederken kardeşlerimiz Suriye’de Somali’de Arakan’da ve Dünyanın muhtelif yerlerinde ekmeğe muhtaç iken bizler çöpe atarak israf ediyoruz. Yüce Allah (c.c.) ayeti kerimesinde buyuruyor ki; “ Yiyiniz İçiniz Ama İsraf Etmeyiniz Muhakkak ki Allah İsraf Edenleri Sevmez”. Kainatın sevgilisi ise hadisi şerifinde; “ ekmek yerin ve göüğün bereketindendir ekmek nimetini israf eden kavimlerin açlık ile imtihan edileceğini bize bildirmiştir resulu Ekrem (s.a.v.) bizler açlıkta imtihan olmadan önce ekmeğimizin kıymetini bilelim. Mahallemde sokaklarda gezerken baktım ki ekmekler hep çöplerde bizde böyle bir stant oluşturduk ki ekmekler nimetlikten çıkmadan burada bayat ekmek kutusuna koysunlar, ihtiyaç sahipleri de evcil hayvanlar besleyerenler küçük baş büyük baş hayvan besleyenler gelip buradan alsınlar. Bizim bu davranışımızın ülke ve Adıyaman ekonomisine katkıda olması bizleri sevindiriyor ve hayra vesile olan hayrı işlemiş gibidir inancına inanarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kendi imkanları ile bayat ekmek kutusunu yaptırdığını belirten Aydın, “Ben bu bayat ekmek kutusunu kendi imkanlarım doğrultusunda yaptım ve bana yaklaşık olarak 150 TL’ye mal oldu. İsterim ki çok fazla yapıp Cumhuriyet Mahallemizde bulunan her köşeye koyup, orada vatandaşlarımızı israfı önlemek için farkındalık oluşturmak ama maliyetli olduğu için ben Sayın Valimizden, Belediye Başkanımızdan ve İş Adamlarından bu konuda bizlere destek olmasını istiyoruz. Kendileri bile yaptırıp bize getirebilirler.”ifadelerini kullandı

Mahalle Sakini Murat Kaygusuz ise “Muhtarımızı tebrik ediyorum. Çok anlamlı bir çalışma olmuşi evet israf çok oluyor. Yazıktıri günahtıri herkes yiyebileceği kadar ekmek alsınlari kalan ekmekleri de çöpe atacaklarına getirip burada bu kutuya bıraksınlari bende bu konuda duyarlılık gösteren mahalle muhtarımızı tebrik ediyorum ve diğer mahalle muhtarların da bu konuda iş birliği içerisinde olmasına davet ediyorum” açıklamasını yaptı.