Haber-Metin HARIKÇI

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Besni ilçesine bağlı Eğirli köyü Kocaispiri mezrasında meydana geldi. Patlamada yaralanan Mustafa Bulut’un verdiği ifadeye göre eşi Sultan Bulut (74) isimli yaşlı kadın kahvaltı yapmak için ocağın üzerine çayı koyarak tüpü açtı. Bir süre sonra tüpün söndüğünü fark eden yaşlı kadının çakmağı çakmasıyla birlikte tüpten sızan gaz patladı.

Yaşanan patlamada ev yıkılırken, mutfakta bulunan Sultan Bulut ve oturma odasında bulunan eşi Mustafa Bulut (75) enkazın altında kaldı. Patlamayı duyan köylüler, enkazın altında kalan yaşlı çifti çıkarttı. İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı çift ambulanslarla Besni Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Olay yerinde incelemede bulunan Besni Kaymakamı Nazlı Demir; “İlçemize bağlı Eğerli köyü Kocapirli mezrasında ikamet eden Mustafa Bulut amcamız ile Sultan Bulut teyzemizin yaşadığı ev tüp patlaması sonucu yıkılmıştır. Verilmiş sadakamız varmış çok şükür amcamızla teyzemiz sağ salim göçükten kurtarıldı hastanede tedavileri devam ediyor hayati tehlikeleri bulunmuyor. Olayın meydana geldiği andan itibaren Jandarma, İtfaiye, Özel idare ve AFAD personeli gereken çalışmaları yapmıştır.

Biz de olayın hemen akabinde köyümüzü ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi alıp vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yüce Allah ülkemizi milletimizi her türlü afetten musibetten korusun." dedi.