Türk Kahvesi, Özel Osmanlı kahvesi ve Arap kahvesi olarak üretimine devam ettiklerini dile getiren İşadamı İnanç Yakup Çolak;

Bir kafede bir kahve içmek normal bir şeydir ancak, hiç tatmadığınız ve unutamayacağınız bir kafeyi tatmanız, çok daha değişik bir durumdur. Kahve kültürünün yüzyıllara sığmayan ürünü olan Osmanlı kahve ürünleri, son zamanlarda adından sıkça söz ettirmeye başlamıştır. Halkımız özellikle tercih etmeye başlamıştır. Osmanlı kahvesinin tercih edilmesi, geçmişe olan özlemin artmasıyla ortaya çıkmıştır. Kahvenin içilmesiyle birlikte, geçmişe özlem yerini nefis tadın etkileyici havasına bırakmıştır.

OSMANLI KAHVESİNİN ETKİLENMEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Osmanlı kahvesinin mükemmel tadıyla karşılaşan herkes, bu tadı unutmamaktadır. Normal kahve tadıyla birlikte, damakta bıraktığı nefis tat, içenlere 'bir daha iç' sinyalleri vermektedir. Nefis Osmanlı kahvesi sahibi kategorisi, merak edilen kategorilerdendir. Bunun nedeni, kahvenin etkileyici olmasıdır. Kahve, şifalı kahve olarak da bilinmektedir. Hastalar için bu kahve tercih edilmektedir. Osmanlı zamanında, grip hastaları için sade kahve ikramının faydalı olacağı biliniyordu. Aslında günümüz sağlık sektörü, geçmişe dayanan binlerce yıllık bir birikimle oluşmuştur.

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN EN İYİ İÇECEK KAHVEDİR

Sağlıklı nesiller için en iyi içecek olarak karşımıza çıkan Osmanlı kahvesi, mis gibi tadıyla nefis ve etkileyici bir içecek olarak tanınmaktadır. Osmanlı ile birlikte anılan ve Osmanlı sarayının bir numaralı sponsor içeceği olan Osmanlı kahvesi, adını tarihe yazdırmıştır. Önemli Osmanlı belgelerinde bile kahveden bahsedilmektedir. Milli içecek ve âdetimizin bir parçası haline gelen kahve, mirzaefendikahvesi olarak internetten alınabilir.