Hasan Mimar Akbaş’ın ev sahipliğinde ilk harfane etkinliğini düzenleyen Masterler Spor Derneği üyeleri dernek başkanı Mehmet Güneş tarafından yoğrulan çiğköfte ikramı sonrası birbirleriyle sohbet edip, geçmiştin günümüze spor etkinliklerinde yaşadıkları anıları paylaştılar.

Oldukça keyifli bir gece geçirdiklerini dile getiren Adıyaman Eski Belediye Başkanı Necip Büyükaslan; “ Adıyaman Masterler Spor kulübü kurulduğu günden bugüne çok güzel etkinliklere imza atan derneklerimizden birisi. Geçmişten günümüze ilimiz sporuna katkı sunmuş, emek vermiş değerli büyüklerimizin, kardeşlerimizin spordan kopmayarak MASDER derneği çatısı altında spor yapmaları takdire şayandır. Dernek çatısı altında sadece futbol oynamakla kalmayıp, bugün düzenlenen harfane gecesi etkinliği gibi güzelliklere imza atıyorlar. Harfane geleneği Adıyaman’ımızın önemli geleneklerinden biridir. Harfane Geceleri, genellikle evlerde yapılırken, mevsim özellikleri itibariyle bağ evlerinde ya da meyve bahçelerinin ağaçları altında, yani açık havada yapıldığı da olurdu. Yöre mutfağının leziz tatlarını içeren bu yemekli toplantılar sazlı, sözlü, sohbetli olarak yapılırdı. Yiyeceği ve masrafları ortaklaşarak sağlanan bu toplantılar, yalnızca erkeklere mahsus olup sadece erkekler arasında gerçekleşirdi. Adıyaman Masterler Spor kulübü derneğimizde harfane geleneğimizden esinlenerek bizleri bir araya getirmelerinden mutluluk duyduk, eskileri yad ettik. Keyifli bir gece geçirdik. Bu vesileyle bugün bizleri evinde misafir eden mimar Hasan Akbaş ağabeyimize, MADSER Başkanı Mehmet Güneş ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Masder ailesi olarak yeniden geleneksel Harfane etkinliğinde buluşmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren MASDER Derneği Başkanı Mehmet Güneş; “Dernek olarak periyodik olarak antrenmanlarımızı yapmaktayız. Yıl içerisinde Türkiye’nin farklı bölgelerinde düzenlenen turnuvaları ilimizi temsilen katılmaktayız. Kış mevsiminin başlaması ve hava şartlarına bağlı olarak antrenmanlarımıza ara vermek zorunda kalıyoruz. Bu süreyi en güzel şekilde değerlendirmek adına harfane etkinliği düzenleyerek dernek üyelerimizle bir araya geliyoruz. Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte özel bir anlama sahip 1 Aralık tarihinde bir araya gelerek ilk harfane etkinliğimizi değerli büyüğümüz Mimar Hasan Akbaş ağabeyimizin ev sahipliğinde bir araya geldik. Dernek üyelerimizin yanı sıra çok değerli misafirlerimiz oluyor. Bu gecede Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr Atalay Şahin hocamız misafirimiz oldu. Geçmiş yıllarda spor anılarımızın anlatıldığı, rahmete kavuşan değerli sporcularımızın rahmetle yad edildiği keyifli bir gece geçirdik. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MASDER Derneğinin farkını ortaya koyan bir etkinlikte bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren onursal başkan Mimar Hasan Akbaş; “Derneğimiz sportif faaliyetlerin yanı sıra kültürel etkinliklere de önem veren bir dernek. Üç yıldır başlatılan harfane geleneğimize kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yeniden başladık. Harfane geleneği geçmişte ve yakın zamana kadar icra edilen bu toplantılarda asıl amaç çeşitli meslek gruplarından insanları bir araya getirerek bir yandan usta çırak ilişkisi içinde mesleki olgunlaşmayı sağlamak, diğer yandan hafta içi yorgunlukları, hoş sohbet ve icra edilen sazlı müzikler eşliğinde hoşça zaman geçirmekti. Sadece eğlence, yeme ve içmeye dayalı olmayan Harfane Geceleri, aynı zamanda bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma unsuru olarak da işlev görmüştür. Masrafları ortaklaşarak karşılanan bu etkinliğe katılanlara önce çiğköfte, ardından tatlı ve mevsim meyveleri ikram edilir, gecenin sonunda usulca herkes evlerine dağılırdı. Dermek olarak bizlerde bir araya gelerek eski günleri yad ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Çiğköfte ikramının ardından yapılan hoş sohbet sonrası gece sona erdi.