Nemrut Dağı’nda son günlerde yağan karın yolu kapatması nedeniyle kapanan yollara aldırış etmeyen turistler, karla kapanan yolda zirveye tırmandı. Dünya kültür mirası listesinde olan 2 bin 206 metre yükseklikteki dünyanın tek açık ve en yüksek hava müzesi olan Nemrut Dağı, bu yıl tarihinin en uzun turizm sezonunu yaşadı.

Bahar ayına yaklaşılmasıyla Nemrut Dağı, yılın ilk turist kafilesini ağırlamaya başladı.

Karla kaplı olan Nemrut Dağı'na çıkan turistler, heykelleri inceleyerek, bol bol fotoğraf çektiler.Turistler daha sonra güneşi batışını izledi.
Nemrut Dağının bu yıl turistleri erken ağırladığını belirten Turizmci ve Fotoğraf Sanatçısı Bilal Mente, "2018 yılın turizm sezonu erken açıldı. Kış şartları fazla kar yağmadı. Ondan dolayı Nemrut Dağı'nın yolları turizme açıldı. İlk turist kafilesi yaklaşık 30 kişi civarında Nemrut Dağı'nı ilk kafile olarak ziyaret ettiler. Ayrıca toplam olarak 60-70 civarında ziyaretçi geliyor. Nemrut Dağı'nda Nemrut Dağı'nın hem tarihi dokusu hem güneşin batışı hem güneşin doğuşu yani güzel karlı olması hem de Kış sporları ve kartopu oynamak için gelen ziyaretçiler bir de 2 fırsatı bir arada yaşamaktadır. UNESCO Dünya miras listesinde yer alan ve Dünya'nın 8. Harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı Milli Parkında 2018 sezonu kar yağışının az oluşu nedeni ile bu sezon erken açıldı. Yağışların bundan önce ki sezonlara kıyasla daha az yağış alan ve kar kalınlığının önce ki sezonlara göre daha eksik olduğu Nemrut Dağı Milli parkında Yolların açılması ile beraber, sezonun açıldığı ve ilk turist kafilesinin 30 kişilik bir grupla geldi. Gelen turist sayısının günlük 60-70 kişi civarında bir çok kişinin özellikle kar eşliğinde güneşin doğuşu ve batışını izlemenin keyfini çıkartıyor. Kar sporları yaptığı ve kar topu oynamanın keyfine varıyorlar."dedi.