Haber: Metin Harıkçı

La Ne Hoştu Eskiden, Kurşunu Kalem Eyle, Nanecükle Pirpirim, Canım Anam, Ağladırlar Adamı, Hazreti Safvan, AK Sahabe ve Tövbekarım adlı eserleri yazan İdris Nebi Açıl son olarak Çiğköfte adlı esere imza attı.

Adıyaman dilin ve kültürünü yakın tarihini, gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla söz ve beste çalışmalarıma bu yönde devam ediyorum. Özellikle La Ne Hoştu eskiden parçası ön plana çıktı, her kesim tarafından beğeniyle dinlendi. Mahmut Karadağ, Haydar Öztürk, Delal Metin ve Kahtalı Mıçı seslendirdi. Özellikle İbo Şwov ve Şarkılar Bizi Söyler programında Kahtalı Mıçı tarafından eserin seslendirmesi Türki’ye geneli ses getirdi. Farklı illerden birçok kişi beni arayıp tebrik etti. Son olarak Çiğköfte üzerine eserimi hazırladım.

Adıyaman bilindiği üzere Çiğköftesi meşhur olan ve aynı zamanda etsiz çiğköftenin patentini alan bir il konumunda. Onun haricinde geçmişten günümüze Adıyaman’da özellikle kış mevsimi geldiğinde her evde çiğköfte yapılırdı ve yapılmaya devam ediyor. Son yıllarda ticari anlamda da yerini alan çiğköfte üzerine çalışma yapmak istedim. Diğer çalışmalarımda olduğu gibi bu parçamı da ses sanatçısı Mahmut Karadağ seslendirdi. Yaklaşık bir haftadır sosyal medya üzerinden paylaşımlar başladı. Çok güzel geri dönüşler almaya başladık. Çiğköfte’yi seven, bu işi yapan herkesin bu parçaya sahiplenmesini arzu ediyorum. Bestemi en güzel şekilde okuyan Mahmut Karadağ kardeşime teşekkür ediyorum” dedi.