Düzenlenen etkinliğe Başkan İsmail Akgün’ün yanı sıra Türkiye Gaziler ve Şehit Aileri Vakfı (TÜGŞAV) Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin katıldı.

Üniversitede düzenlenen etkinlik öncesi konuklar Malatya Valisi Aydın Baruş’a Nezatek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette MEYAD ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren genel başkan İsmail Akgün; “İnsan ve Ülke odaklı hizmet ederek, toplumsal bilinçlenme, toplumsal uzlaşı ve çalışma hayatına katkı için çalışıyoruz. Sloganı doğrultusunda çatışma değil, uzlaşma kültürü ile işveren, yönetici ve çalışanlara destek olmaktayız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Malatya Valisi Aydın Baruş, konuklara teşekkür etti.

Ardından Malatya TÜGŞAV Malatya Şubesi’nde Vatan-Millet uğruna can vererek ya da canından parça vererek hizmet eden yiğitlere moral ziyareti gerçekleştirip üniversiteye geçildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi konferans salonunda az sayıda katılımcı ve E-Panel şeklinde MEYAD Genel Başkanı İsmail Akgün, "Mobbing nedir, ne değildir? Ulusal ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası yasal düzenleme ve haklar, Teknolojik Yıldırma/Siber Mobbing, Mobbing'te İspat ve Mücadele Yöntemleri, Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği'nin (MEYAD) mobbinge ilişkin çözüm önerileri" konularını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonunda üniversitenin akademisyenlerine bilimsel ve hakemli "MEYAD Akademi" dergisi için makale çağrısında bulundu.

Program sonunda karşılıklı hediye ve plaket takdimi ile sona ererken Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü, idarecileri, akademisyenleri ve katılımcılar programdan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Malatya’da konuk olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren MEYAD Genel Başkanı Akgün; “Üniversitenin; merhum 8. Cumhurbaşkanımızın ismi oluşu, Malatyalıların vatanına ve değerlerine bağlı olduğunu, geçte olsa Malatya’ya eğitim amacıyla gitmemiz, sayın Rektörün aynı zamanda MEYAD Üyesi olması, model alan değil "Model olan üniversite" sloganı ile çaba sarf etmeleri, işini aşkla ve adeta yerinde durmayan, üniversitesini geliştirmek için tuttuğunu koparan bir rektörün olması, uyumlu bir ekip oluşturarak çalışmalarını görmek bizleri memnun etmektedir.” Şeklinde konuştu