Haber-Metin HARIKÇI

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde meydana gelen kazada 1 polis memuru şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Kaza gece 02.00 saatlerinde Fatih Mahallesi 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Caddesi üzeri Adliye Sarayı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 27 R 8948 plakalı minibüs sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle minibüs şarampole yuvarlandı. Kazayı görenlerin ihbarı ile olay yerine trafik ekipleri geldi. Kazada yaralı olmadığından trafik ekipleri tarafından çağrılan oto kurtarma ve çekici tarafından minibüs çıkarılmaya çalışıldığı esnada Mehmet Reşat Durmuş (40) idaresindeki 02 RA 722 plakalı otomobilin kaza yerine süratle dalmasıyla ikinci bir kaza meydana geldi.

İkinci kaza sonrası otomobil sürücüsü ile olay yerinde çarptığı Polis Memuru Ferhat Kantarcı (41), Polis Memuru Eyüp Saz (26) ile kaza yerindeki vatandaşlardan Ahmet Balıkçı (51), Hüseyin Kavak (30) ve Yasin Kavak (37) yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralılardan Polis Memuru Eyüp Saz (26) şehit olurken, Ahmet Balıkçı (51) isimli vatandaş kurtarılamayarak vefat etti. Durumları ağır olan diğer yaralılar ise Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

-Şehit Polis Memuru Eyüp Saz memleketine uğurlandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, görev başında trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Eyüp Saz(26) için görev yapmakta olduğu Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen resmi törenin ardından memleketi Kahramanmaraş’a dualarla uğurlandı.

Dün gece saatlerinde Kahta ilçesine bağlı Fatih Mahallesindeki, kaza yerinde inceleme yapan polis ekipleri ile çalışmaları izleyen çevredekilere, süratle gelen otomobil çarpmıştı. Kazada 1 polis memuru şehit oldu, 1 kişi hayatını kaybederken, 1'i polis 4 kişi de yaralanmıştı. Şehit olan Polis memuru Eyüp Saz (26) Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından memleketi Kahramanmaraş gönderildi.

Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bilgihan Yeşilyurt, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Şehit polisin ailesi, yakınları, kurum müdürleri ve polis ekipleri katıldı.

İlçe Müftüsü Rıfat Çevik duasının ardından Polis memuru Eyüp Saz’ın eşi Ayşegül Saz ve 7 aylık kızı Ebrar Tabuta sarılarak helallik istedi. Polis memuru Eyüp Saz Kahramanmaraş Şahinkayası mahallesindeki mezarlığında defnedilmek üzere Kahta ilçesinden Kahramanmaraş’a dualarla uğurlandı.