Haber-Metin HARIKÇI

Yapılan meclis toplantısına Kahta ilçe Tarım ve Orman Müdürü Zülkif Orak, Kahta Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Karakuş ve banka operasyon şefi Mahir Çoban, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Turanlı, Adıyaman Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Abdulhakim Turanlı, Kahta Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Fatih Çelik ve meclis üyeleri katıldı.

İlçede üretimin sürdürebilirliği konusunda her zaman görev başında olduklarını belirten Kahta ilçe tarım ve orman müdürü Zülküf Orak; “İlçe tarım Müdürlüğü olarak tüm personelimizle bölge çiftçilerimiz için üretimin sürdürebilirliği konusunda ziraat odamızla koordineli olarak 7/24 görevimizin başındayız. Tarımsal konularda desteklemeler, hibeler, hayvan sağlığı, bitki sağlığı, doğal olaylar karşısında zarar gören çiftçilerimizin zarar ziyan durumlarını hiç zaman kaybetmeden raporlayıp yetkili mercilere ulaştırdık. Ziraat odası ile koordineli olarak yürüttükleri hizmetleri bundan sonrada çiftçi ve tarımın ekonomik refahı için kesintisiz sürdüreceğiz ”dedi.

Toplantıda söz alan Kâhta Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Karakuş, bölgede bu yıl yaşanan don ve kuraklığın çiftçiyi mağdur ettiğini belirterek, çiftçinin bu doğal olaylar karşısında yaşadıkları sıkıntılara merhem olabilecek zirai krediler konusunda meclis üyelerine bilgi verdi.

Kahta Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Fatih Çelik ise Kredi Kooperatifince bahçecilik yapan çiftçiler için bahçe bakımı işçi istihdamı konusunda Avrupa Birliği ve Dünya Bankası desteklenmesi projesi başvuru süreci konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Kahtalı çiftçiler için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Turanlı; “Nisan ayı meclis toplantımızı geniş bir katılımla gerçekleştirdik. Toplantımız boyunca ilçemizde ve bölgemizde yaşanan kuraklıkları ela aldık. Çiftçilerimizin yaşadıkları sorunları dile getirdik. Çözüm noktalarında neler yapabiliriz konularını masaya yatırdık. Oda olarak çiftçimizin ihtiyaç duydukları her konuda kurumlarla koordineli olarak her zaman çalışıp, çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Bizlerin ve çiftçilerimizin her zaman yanında olan Kahta İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zülkif Orak’a, Kahta Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Karakuş’a, İlçe Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Fatih Çelik’e ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, ilçede tarımının gelişmesine yönelik başarılı hizmetlerinden dolayı Kahta İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zülküf Orak’a, Kahta Ziraat Bankası Müdürü Mehmet Karakuş’a, Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Fatih Çelik'e teşekkür plaketi takdim etti.