Çıkarılan işçiler adına açıklama yapan Hasan Uçan; “Kahta Belediyesine taşeron işçisi olarak giren işçileriz. Daha sonra KHK ile taşerondan devletimizin açtığı sınavla kadroya geçtik. Seçimi kazandıktan sonra mevcut belediye başkanı Yusuf Turanlı geldiği ilk günden itibaren “büro işçisi” vasfımızı değiştirerek “beden işçisi” olarak belirlemiş ve bizleri istediği birimde görevlendirmiştir. Yeri geldi çöp kamyonunda, yeri geldi her türlü temizlik işlerinde görev aldık. Özellikle de ana arterlerde çalıştırarak Ak Parti’ye destek veren işçilere mobing uygulamış adeta cezalandırmıştır. Çalışan arkadaşlarımız görevlerini ellerinden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışmalarına rağmen, hiçbir gerekçe yokken işten çıkarılmaya başlanmıştır. İşkur’un 22. Koduyla çıkararak işsizlik maaşı almamıza da mani olmuş ve yasal olan herhangi bir tazminatımızı vermemiştir. Kamuoyuna yaptığı açıklamalarda da bizleri rencide edici, onur kırıcı açıklamalar yapmış toplum nezdinde bizleri itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Bizleri çıkarırken bizim yerimize İŞKUR üzerinden ilanlar açarak yakınlarını işe almaya başlamıştır. Hem bizi işsiz bırakmış hem de devleti zarara uğratmış ve buna devam etmektedir.” Dedi.

Cumhurbaşkanın yanında oldukları ve zamanında AK Partili belediye başkanı tarafından işe alındıkları için siyasi bir kinle işten çıkarıldıklarını belirten Uçan; “Sırf Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu beyan ettiğimiz için işimizden olduk. Belediye başkanı Yusuf Turanlı, basına verdiği demeçlerde “verimli olmadıkları gerekçesiyle“ işten çıkarıldılar açıklamaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. İşten çıkarılan işçi kardeşlerimizin hiçbiri 5 yıl boyunca yıllık izin dahi kullanmadan, hiçbir disiplin cezası almadan görevlerini yerine getirmiştir, bütün Kahta halkı da bunu bilmektedir. Ayrıca 3 engelli kardeşimizde işten çıkarılarak bizimle aynı kaderi paylaşmışlardır. Mevcut belediye başkanı her gün yeni içiler çıkarmakta söz verdiği halde sözünü tutmamakta ve her gün yeni işçileri ve ailelerini mağdur etmektedir. Şu ana kadar 50 kardeşimiz işten çıkarılmış ancak bunların bakmakla yükümlü olduğu aileleri var o nedenle bize göre 50 kişi işinden olmuş ancak 250 kişide mağdur edilmiştir. Sayın Turanlı bunun vebalinden nasıl kurtulacak. O nedenle belediye başkanından bu işçi kıyımına son vermesini ve mağdur ettiği arkadaşlarımızı tekrar görevlerine almasını istiyoruz. Bizler arkadaşlarımız görevlerine dönmediği sürece oturma eylemi yapıp kamuoyu huzurunda açıklamalarımıza devam edeceğiz.

Kahtalı kardeşlerimizden. STK’lerden, kanaat önderlerinden bu işçi kıyımının durdurulması konusunda destek bekliyoruz. Bizleri yalnız bırakmayın, siyasi sebeplerle işçi çıkarılması Kâhta’mızın kaderi değildir, gelin hep birlikte bu zulme karşı duralım. Bizlerin Cumhurbaşkanımızdan talebimiz bu işten çıkarılmalarla ilgili bu durumu engelleyecek bir çalışmanın yapılması veya işten çıkarılan hak kaybına uğrayan, mağdur ve mazlum olan bu bizlerin başka kurumlara yerleştirilmesini sağlanmasıdır. Bu konuda ALLAH’tan ve Cumhurbaşkanımızdan başka kimsemiz yoktur. Bizleri yalnız bırakmayan kıymetli basınımıza ve Kahta halkına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.