Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Dr. Yıldırım, “Her şeyini kaybetme noktasına gelen bir ulusun yeniden doğuşunu sağlayan, savaşların sadece ülkemiz değil, dünya için de kabul edilemeyeceğini ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözleriyle dile getiren Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir dünya lideridir” ifadelerini kullandı.

“Büyük Önderimizin vefatının üzerinden geçen 82 yıla rağmen dalgalanan şanlı bayrağımızın gölgesinde hep bir ağızdan bağımsızlık destanımız olan İstiklal Marşımızı büyük bir gururla seslendirebiliyorsak, bunu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize borçluyuz” diyen Dr. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Millet olarak yapmamız gereken birlik ve beraberlik içinde vatan toprağımızın her karışı için mücadelemizden vazgeçmemektir. Bizlere vatanımızı savunmak için ihtiyacımız olan güce zaten sahip olduğumuz inancını aşılayan, görüş, düşünce ve öngörüleriyle büyük bir lider ve devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”